IMS MERILNI SISTEMI d.o.o.

Sporočilo
 • EU direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

  Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Sprejmite uporabo piškotkov, da vam lahko omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo.

  Več informacij o direktivi

Domov Aktualno Novice
Novice

Praznični delovni čas

E-pošta natisni PDF

Želimo vam miren Božič ter vse dobro v novem letu! Želimo vam miren Božič ter vse dobro v novem letu!

Želimo vam miren Božič ter vse dobro v novem letu!

Praznični delovni čas: v ponedeljek, 24. 12., in v ponedeljek, 31. 12., smo odprti do 12h.

 

Dobro obiskani jesenski seminarji o hrupu

E-pošta natisni PDF

Seminarji o hrupu v okolju in o hrupu na delovnem mestu 2018 Seminarji o hrupu v okolju in o hrupu na delovnem mestu 2018

Letos jeseni smo izvedli štiri seminarje o hrupu: dva seminarja Hrup na delovnem mestu in dva seminarja Hrup v naravnem in življenjskem okolju. Letos je bil zaradi spremembe zakonodaje še posebej zanimiv seminar o hrupu v okolju.

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za obisk in za informacije s terena, ki jih bomo lahko upoštevali pri pripravi prihodnjih seminarjev, predvsem pa pri razvoju programske opreme.

Več ...
 

Posodobili smo program HVO

E-pošta natisni PDF

Hrup v okolju - glavno okno Hrup v okolju - glavno okno Zaradi nove Uredbe o mejnih vrednostih kazalcev hrupa v okolju smo posodobili naš program Hrup v okolju.

Glavna novost je skladnost s standardom ISO 1996-2:2017, ki je bil posodobljen lani.

Več ...
 

Noise Guard

E-pošta natisni PDF

Seminarji o hrupu v okolju in o hrupu na delovnem mestu 2017 Noise Guard

Imamo novo rešitev za stalni ali občasni monitoring hrupa. Poleg podatkov o hrupu se hkrati beležijo tudi vremenski podatki (hitrost in smer vetra, temperatura, zračna vlaga in zračni tlak).

Več ...
 

Nova Uredba o mejnih vrednostih kazalcev hrupa v okolju

E-pošta natisni PDF

Meritev hrupa gradbišča Meritev hrupa gradbišča z merilnikom zvoka 2250

S 7. julijem je stopila v veljavo nova Uredba o mejnih vrednostih kazalcev hrupa v okolju, ki nadomešča staro (Uradni list RS, št. 105/05, 34/08, 109/09 in 62/10).

Kaj ostaja enako in kaj je novega?

Več ...
 

Posodobitev standarda za meritve hrupa v okolju ISO 1996-2

E-pošta natisni PDF

Meritev hrupa v okolju z merilnikom zvoka 2250 in vremensko postajo Meritev hrupa v okolju z merilnikom zvoka 2250 in vremensko postajo

Uredba o mejnih vrednostih kazalcev hrupa v okolju (Uradni list RS, št. 105/05, 34/08, 109/09 in 62/10)[1] in Uredba o ocenjevanju in urejanju hrupa v okolju (Uradni list RS, št. 121/04)[2] za merjenje hrupa predpisujeta uporabo standarda ISO 1996-2[3]. Omenjeni standard je bil julija letos posodobljen.

Kakšne spremembe prinaša?

Več ...
 

Podelili smo 144 točk

E-pošta natisni PDF

Seminarji o hrupu v okolju in o hrupu na delovnem mestu 2017 Seminarji o hrupu v okolju in o hrupu na delovnem mestu 2017

Svoje znanje je letos pri nas osveževalo in dopolnjevalo 30 strokovnjakov za hrup.
 
 
Naša seminarja Hrup na delovnem mestu in Hrup v naravnem in življenjskem okolju sta bila letos dobro obiskana. Hrup na delovnem mestu smo izvedli trikrat, Hrup v okolju pa dvakrat.
Več ...
 

Obisk generalnega direktorja podjetja Brüel & Kjær

E-pošta natisni PDF

Fotografija dela ekipa IMS s Sørenom Holstom Obisk direktorja podjetja Bruel and Kjaer V četrtek in petek, 4. in 5. maja, je bil pri nas na obisku direktor podjetja Brüel & Kjær, Søren Holst.

Gospod Søren Holst je vodenje podjetja Brüel & Kjær prevzel leta 2015. Obiskal nas je na povabilo direktorja IMS merilni sistemi, Luka Dolenca.

Več ...
 

Ergonomija v teoriji in praksi

E-pošta natisni PDF

Iz zakulisja snemanja videa o merjenju hrupa pri sekačih Iz zakulisja snemanja videa o merjenju hrupa pri sekačih V podjetju IMS merilni sistemi smo finančno podprli izid znanstvene monografije Ergonomija v teoriji in praksi, saj knjiga obravnava tudi "naši" temi zvoka in vibracij. Posebnost knjige je, da si lahko njeni kupci na posebnem spletnem portalu ogledajo 8 videov o ergonomskih rešitvah v praksi.

Več ...
 

Dan uporabnikov ob 15-letnici podjetja IMS merilni sistemi d.o.o.

E-pošta natisni PDF

Premierno predvajanje videov o kalibracijah

V sredo, 25. novembra, in v četrtek, 26. novembra smo odprli vrata svojim strankam in poslovnim partnerjem. Povabili smo jih na ogled prenovljenega kalibracijskega laboratorija in na praznovanje 15-letnice ustanovitve podjetja IMS merilni sistemi d.o.o.

Več ...
 

Intervju s Petrom Dolencem ob 15-letnici IMS merilni sistemi d.o.o.

E-pošta natisni PDF

Peter Dolenc, ustanovitelj in dolgoletni direktor IMS merilni sistemi d.o.o.

V letu 2015 IMS merilni sistemi d.o.o. praznuje 15. rojstni dan. Ob tej priložnosti smo se pogovarjali z ustanoviteljem podjetja in do nedavnega direktorjem Petrom Dolencem.

Več ...
 

Work Safe

E-pošta natisni PDF

Sumbersyble Monitoring System Work Safe

WORK SAFE je eden zadnjih projektov podjetja IMS merilni sistemi. Gre za sistem za napredno merjenje in analizo vibracij na človeškem telesu.

Z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani so se na nas obrnili z željo, da bi za njihove potrebe nadgradili naš prenosni merilni sistem za zajem in vrednotenje vibracij Bruel & Kjaer 4447.

Več ...
 

Submersible Monitoring System

E-pošta natisni PDF

Sumbersible Monitoring System Sumbersible Monitoring System

SUBMERSIBLE MONITORING SYSTEM (SMS) je sistem za monitoring podvodnega hrupa.

Inštitut za vode Republike Slovenije je potreboval sistem za monitoring podvodnega hrupa v slovenskem morju, da bi zadostil zahtevam Okvirne direktive o morski strategiji Evropskega parlamenta in Sveta (DIREKTIVA 2008/56/ES).

Za ta namen smo razvili Submersible Monitoring System (Potopljiv sistem za monitoring). 

Več ...
 

Če ropota preveč, gre sluh preč

E-pošta natisni PDF

Začelo se je avgusta, ko se je na nas obrnil dr. Aleš Jug, ustanovitelj »Zavoda Varen sem« z idejo o delavnicah o hrupu za osnovnošolce. Dr. Jug je prepoznal problem, ki ga predstavlja hrup za zdravje otrok in mladih: predvsem poslušanje (pre)glasne glasbe dan za dnem lahko pripelje do okvar sluha.

 

Več ...
 

Seminar "Izvajanje meritev hrupa in vibracij na delovnem mestu"

E-pošta natisni PDF

Podjetje IMS MERILNI SISTEMI d.o.o. in družba KOMPLAST d.o.o. pripravljata seminar in delavnico s področja izvajanja meritev hrupa in vibracij na delovnem mestu, ki bo 6. novembra 2013.

Predavatelja bosta Metod Celestina univ. dipl. inž. el. in Luka Dolenc univ. dipl. inž. el., izobraževanje pa zajema tako teoretični kot tudi praktični del.

 

Podrobnejša vsebina seminarja

Prijavnica na seminar

 

Legende Bruel & Kjaer-a, Viggo Kjaer

E-pošta natisni PDF

V srednje-vzhodnem delu Jutlanda na Danskem se je v začetku poletja leta 1914 rodil Viggo Kjær. Rodil se je v kmečko družino in od njega se je pričakovalo, da bo kot edinec nadaljeval družinsko tradicijo. Tako kot tudi njegov kasnejši prijatelj Per V. Brüel, tudi Viggo ni imel takšnih načrtov in je tudi on postal inženir. Spoznala sta se tekom študija na Danski tehnični univerzi (Danish Technical University) v Copenhagnu. Doživljenjsko prijateljstvo med njima se je začelo, ko sta skupaj delala domačo nalogo in ugotovila, da jima tako gre naloga bolje od rok.

Več ...
 

Kako dober merilnik zvoka je iPhone?

E-pošta natisni PDF

iPhone 4S mikrofon Verjetno vprašanje ni najbolj očitno, saj je svet potrošniške elektronike ter meroslovja precej dobro ločen. Vendar po drugi strani za povsem profesionalne meritve dostikrat uporabljamo običajne, potrošniške, namizne računalnike. Vendar je do tega bolj ali manj prišlo, ker so potrošniški računalniki zelo zanesljivi. Iz tega stališča, pa vprašanje ni več tako nesmiselno in je tudi nam zbudilo zaupanje. Odločili smo se, da opravimo potrebne meritve in posnamemo karakteristike. 

Več ...
 

Storitve kalibracij

E-pošta natisni PDF

kalibracija pospeškomera Med delom in uporabo je merilna oprema izpostavljena vsem učinkom okolja in učinkom merjenih parametrov. Posledično s časom prihaja do trajnih sprememb na merilni opremi in merilnih pretvornikih. Prav tako je očitna obraba delov merilne opreme, ki se vsakokrat razstavlja za namene transporta. Do sprememb in poškodb lahko pride tudi med transportom opreme ali zlaganjem ter pospravljanjem. 

Več ...
 

Podiranje nebotičnika z manj hrupa in prahu

E-pošta natisni PDF

Hotel Asanaka Na spletu je zaokrožil posnetek s Tokia, ki kaže kako nadstropje za nadstropjem po novi ekološki metodi podirajo nebotičnik. Taisei Corporation je japonska družba, ki dela stvari malenkost drugače in bolj ekološko sprejemljivo kot ostali gradbeniki.

Več ...
 

Šum, ki pomaga v boju proti kriminalu

E-pošta natisni PDF

Skupina raziskovalcev iz forenzične policije v Londonu lahko natančno določi čas avdio posnetka s prepoznavanjem električnega šuma iz ozadja, ki je prisoten pri vsakem digitalnem posnetku.

Električni signal, ki napaja vse domove, ima glavno frekvenco pri kateri oscilira - 60 Hz v severni Ameriki in 50 Hz v Evropi. Prisotnost električnega polja ustvarja nizko stopnjo motenj katere morajo elektronske naprave kompenzirati, to pa se kaže v šumu iz ozadja.

Več ...
 

Bruel & Kjaer praznuje 70 let

E-pošta natisni PDF

Pomoč ljudem pri reševanju izzivov s področja zvoka in vibracij je v Bruel & Kjaer-evem DNK-ju, prav tako kot ikonski zeleni instrumenti in rdeče-beli stresalniki. Odgovor na vprašanje zakaj so instrumenti ravno zelene barve dobite na povezavi Posebni trenutki v merjenju, kjer lahko ob 70. obletnici podjetja spremljate in tudi dodajate svoje smešne, zanimive in nenavadne zgodbe, povezane z zvokom in vibracijami. Ob tej priložnosti bi radi z vami delili iznajdljivo in nenavadno uporabo merilne opreme za zvok in vibracije, ki je ob razvoju opreme ni mogel nihče predvideti. Zgodbe vas bodo nasmejale, obenem pa boste o njih tudi razmišljali.

Nekaj izbranih naslovov:

 • Otroci kričijo glasneje kot je hrupno reaktivno letalo
 • Zagotavljanje hrustljavosti čipsa
 • Vračanje pesmi ob praznovanju islamskega novega leta
 

Kako nevaren je hrup?

E-pošta natisni PDF

»Hrup nekatere moti bolj, druge manj, a kako nevaren je v resnici? Preganjali so ga že v starem Rimu, ko so v nekem obdobju prepovedali celo vožnjo s kočijo,« se glasi napovednik oddaje Turbulenca, ki razkriva težave in nevarnosti hrupa. V prispevku mag. Mihael Žiger na konkretnih primerih razloži postopek meritve hrupa, obrazloži in pojasni dovoljene mejne vrednosti hrupa, pri meritvah pa uporablja Brüel & Kjaer opremo, kalibrirano v našem laboratoriju.

Več ...
 

Posodobljena programska oprema za ročne analizatorje 2250, 2250 Light in 2270

E-pošta natisni PDF

2270 in BZ5503 2270 in BZ5503 Nova, četrta generacija strojne in programske opreme omogoča večjo funkcionalnost in uporabnejše funkcije kot kdajkoli prej. Do 2. decembra 2012 poteka brezplačno poskusno obdobje, zahteve in navodila za prenos brezplačne programske opreme pa najdete na spletni strani B&K.

Več ...
 

Seminar "Izvajanje meritev hrupa in vibracij na delovnem mestu"

E-pošta natisni PDF

Podjetje IMS MERILNI SISTEMI d.o.o. in družba KOMPLAST d.o.o. pripravljata seminar in delavnico s področja izvajanja meritev hrupa in vibracij na delovnem mestu, ki bo 13. novembra 2012. Zaradi velikega zanimanja je določen dodatni termin izobraževanja 27. novembra 2012. Predavatelja bosta Metod Celestina univ. dipl. inž. el. in Luka Dolenc univ. dipl. inž. el., izobraževanje pa zajema tako teoretični kot tudi praktični del.

 

Podrobnejša vsebina seminarja

Prijavnica na seminar

 

Hrup med glasbeniki

E-pošta natisni PDF

Bobnar Ne glede na zvrst glasbe, so poklicni glasbeniki, ki so v rednem delovnem razmerju pri delodajalcu, lahko izpostavljeni visokim nivojem prekomernega hrupa. V primeru, da delodajalci ne poskrbijo za ustrezne delovne prostore in delovno zaščito glasbenikov, obstaja velika nevarnost za poslabšanje ali celo izgubo sluha. V Evropi to področje ureja zakonodaja, ki je v veljavo stopila februarja 2008 in določa najvišjo dnevno dozo hrupa kateri je glasbenik lahko izpostavljen. Dejstva pa so takšna, da se glasbeniki še vedno upokojijo s težavami sluha, ki pogosto ostanejo prikrite.

Več ...
 

Novosti za merilnike zvočnega tlaka

E-pošta natisni PDF

Bruel & Kjaer je predstavil četrto generacijo strojne opreme za merilnike zvočnega tlaka 2250 in 2270 G4.

2270 4G

Novosti četrte generacije:

 • Omogoča delovanje različnih posodobljenih aplikacij;
 • Hitrejši procesor in posledično boljša odzivnost;
 • Manjša poraba in s tem podaljšana avtonomija delovanja;
 • Neposredna komunikacija z GPS in vremenskimi postajami;
 • Izboljšana programska oprema BZ5503 - »All in one«.

Več o izboljšavah si preberite v članku Model modernega merilnika tlaka.

 

Ne gre le za udobje, ampak tudi za akustiko

E-pošta natisni PDF

Head and Torso Simulator Pred nekaj dnevi je Apple trgu predstavil in ponudil nove slušalke EarPod. Applova oblikovalska ekipa je testirala 124 različnih prototipov EarPoda na več kot 600 ljudeh. Pred tem so slušalke testirali tudi na Bruel & Kjaerovem Head and Torso simulatorju.

Več ...
 

Hrup v začaranem krogu onesnažuje nekatere kraje

E-pošta natisni PDF

Hrup v Piranu V piranski občini se srečujejo s problemom nočnega hrupa in hotelirji se strinjajo, da je piranska občinska politika glede hrupa povsem zgrešena. Uprave hotelov so o težavah s hrupom  jasno obvestile piranskega župana Petra Bossmana, vendar jim slednji ne prisluhne.

Več ...
 

PULSE 17

E-pošta natisni PDF

PULSE 17 Analiza motorja na notranje izgorevanje, preizkušanje telefonov, meritve kakovosti zvoka in analiza strukturalne korelacije so le nekatera izmed področij, ki so izboljšana z najnovejšo različico platforme PULSE 17. Več o novosti: PULSE 17, podrobna predstavitev.

 

Povečajmo produktivnost z glasbo

E-pošta natisni PDF

Glasba pri delu

Kako vpliva poslušanje glasbe na delo? Lahko s poslušanjem res povečamo produktivnost in celo IQ? Je pomembna zvrst glasbe? O teh vprašanjih lahko najdemo v literaturi kar nekaj raziskav z različnimi rezultati. V nekoliko bolj poletnem prispevku smo zbrali rezultate raziskav, ki so vam lahko v pomoč pri izdelavi vašega seznama glasbe za delovno mesto.

Več ...
 

Na olimpijskih igrah v Londonu bo vojska oborožena tudi z zvočnimi napravami

E-pošta natisni PDF

LRAD

Angleško ministrstvo za obrambo je potrdilo, da bodo v Londonu med letošnjimi olimpijskimi igrami imeli na voljo poseben zvočni oddajnik. Akustično napravo, ki deluje na velike razdalje, lahko uporabijo za posredovanje verbalnih opozoril, naprava pa je sposobna tudi oddajanja zvoka preko praga bolečine.

Več ...
 

PULSE 16.1 ponuja še več orodij na področju avtomobilske industrije

E-pošta natisni PDF
PULSE 16 Vehicle Pass By Posodobitev Bruel & Kjaerovega PULSA prinaša kar nekaj novosti. Med drugim ponuja tehnologijo SPC (Source Path Contribution) z možnostjo časovnega vpogleda in programsko opremo Exterior Sound Simulator. Več o tem si preberite tukaj.
 

Internetna tehnologija v boju proti medsosedskem hrupu

E-pošta natisni PDF
Matron 3 Vas moti hrup, ki ga dnevno proizvajajo vaši sosedje? Bruel & Kjaer je trgu ponudil nove učinkovitejše možnosti na področju merjenja medsosedskega hrupa. MATRON Live' Neighbour Noise Monitoring sistem omogoča nadzor preko internetne povezave nad meritvami 24/7 in tako pomembno zmanjša možnosti napake ali neveljavnih meritev. Več si preberite tukaj.
 

Dozimeter 4448 – enostavnejši, uporabnejši, preprosto boljši

E-pošta natisni PDF
Bruel & Kjaer je v drugi polovici leta predstavil nov dozimeter, ki ima mnogo novosti in je še prijaznejši do uporabnika kot prejšnji. Pritrjen na ramo, brez dodatnih kablov in z le dvema gumboma je zelo preprost za uporabo. Kljub svoji majhnosti in preprostosti pa omogoča 180 ur merjenja vseh parametrov, ki so zahtevani s standardi varstva pri delu. Več ...
 

Peklenski zvok ali prijetna glasba?

E-pošta natisni PDF
Revija "Firmabilen" se je v sodelovanju z Bruel & Kjaer, ki je vodilno podjetje v dobavljanju in razvijanju merilne opreme za hrup in vibracije, odločila, da izvedejo raziskavo v kateri so preverjali hrupnost štirih avtomobilov. BMW 316d, Citröen, Ford S-Max in Peugeot 508 so bili podvrženi testom s katerimi so preverjali kvaliteto zvoka v kabini in hrupnost posameznih motorjev. Kljub temu da je zaznavanje hrupa subjektivno, rezultati kažejo na pomembne razlike.

Več...
 

Dan uporabnikov 2250

E-pošta natisni PDF
Vse vas, ki se ukvarjate z merjenjem hrupa v naravnem ali delovnem okolju, izvajate meritve v gradbeni fiziki, vabimo na dogodek poimenovan »Dan uporabnikov 2250«. Predstavili vam bomo vse novosti, načine za učinkovitejše izvajanje meritev in možnost zamenjave starejših modelov za 2250. Predstavitev bo zelo praktična in namenjena tako obstoječim uporabnikom kakor tudi tistim, ki prisegate na merilnike prejšnje generacije.
Pred 10 leti je na trg merilnikov zvoka vstopil povsem nov merilnik zvoka 2250, ki je napovedoval postopno zamenjavo najbolj uporabnega in vsestranskega merilnika 2260. Oktobra letos je bila predstavljena še zadnja rešitev, doslej rezervirana za model 2260. To je modul za merjenje zvočne intenzitete.
Več ...
 

Dan uporabnikov PULSE

E-pošta natisni PDF
Vabimo vas, da se nam pridružite na dogodku, ki smo ga poimenovali »Dan uporabnikov PULSE«. Namenjen je tako obstoječim uporabnikom kakor tudi tistim, ki se šele spogledujete z merjenjem in analizo zvoka in vibracij.  
PULSE platforma za večkanalno analizo zvoka in vibraciji, spada med najbolj razširjene testne sisteme razvojnih laboratorijev. V preteklem obdobju je PULSE doživel številne spremembe in izboljšave tako na področju strojne kot programske opreme. Nova generacija strojne opreme LAN-XI in povsem nova programska oprema PULSE Reflex™ sta dali platformi Pulse nov zagon in sta odprli številne nove priložnosti, tako za obstoječe kot nove uporabnike platforme Pulse.
Dogodek je namenjen predstavitvi novosti na področju strojne in programske opreme ter možnosti uporabe, ki jih nudi nova generacija produktov.
Več ...
 

2270-G ročni merilnik zvočne intenzitete

E-pošta natisni PDF
Merilnik zvoka 2270-G je najnaprednejši analizator iz Bruel & Kjaerove linije ročnih merilnikov zvoka, ki poleg že znanih prednosti po novem omogoča tudi meritve zvočne intenzitete za lokacije vira hrupa, izračune zvočne moči in kartiranje hrupa. Več si preberite na bksv.com.
 

IMS Kalibracijski laboratorij potrjuje svojo premoč na trgu kalibracij

E-pošta natisni PDF
Kalibracije pogosto pomenijo le preverjanje izmerkov skladno s predpisi ali podatki proizvajalcev. Akreditirane kalibracije pa strankam ponujajo gotovost v postopke, pogoje in predvsem v verodostojnost izmerjenih rezultatov. V preteklem letu smo v našem laboratoriju zavzeto razvijali nove in izboljševali obstoječe postopke.
Več ...
 

Kopenhagensko letališče se je odločilo za Bruel & Kjaer

E-pošta natisni PDF
Kopenhagensko letališče (CPH), ki je locirano le osem kilometrov jugovzhodno od centra mesta, je glavno letališče v Skandinaviji. Po temeljitem pregledu trga in procesu javnega razpisa, je vodstvo letališča odločilo, da bodo nadaljevali dolgoletno tradicijo sodelovanja z Brüel & Kjaer-om s posodobitvijo svojega sedanjega sistema za stalni nadzor hrupa.
 
 

2260 Investigator zapušča proizvodne linije

E-pošta natisni PDF
2260 Zadnji merilnik hrupa model 2260 Investigator je zapustil Bruel & Kjaerove proizvodne linije. Po skoraj sedemnajstih letih odličnega in zanesljivega delovanja ter celo predstavitvi na BBC, je nezamenljivo oblikovan 2260 prišel do svojega zaključka.
Več ...
 

Infrazvok - zdravju nevaren

E-pošta natisni PDF
Nizkofrekvenčni hrup ali infrazvok, v frekvenčnem območju od 10 do 200 Hz, postaja vedno večji okoljski problem, še posebej pri občutljivih ljudeh v njihovih domovih.
Več ...
 

Ferrari sodeluje z Bruel & Kjaer-om

E-pošta natisni PDF
Podjetje Scuderia Ferrari je nedavno investiralo v 6-kanalni PULSE LAN-XI, s programsko opremo za uravnoteženje motorjev, vgrajenih v  Formula 1. Poleg že omenjenega, novega merilnega sistema, uporabljajo tudi  PULSE Reflex Core in so že preko 30 let zadovoljni uporabniki Bruel & Kjaer-ovih pospeškomerov s katerimi testirajo vibracije na dirkalnikih Formule 1.
Več ...
 

Obvestilo o spremembi imena in naslova sedeža podjetja

E-pošta natisni PDF
Podjetje IMS Industrijski merilni sistemi d.o.o. je skladno s strategijo podjetja spremenilo ime svojega podjetja, ki se po spremembi glasi IMS MERILNI SISTEMI d.o.o. Zaradi lažjega poslovanja smo prestavili tudi sedež podjetja, ki je sedaj na Cesti Ljubljanske brigade 23 a, 1000 Ljubljana.
Več ...
 

LDS je del Bruel & Kjaer

E-pošta natisni PDF
IMS Industrijski merilni sitemi d.o.o. je obnovil pogodbo o distribuciji, tehnični podpori in kalibraciji merilne opreme Bruel & Kjaer. Pomembna pridobitev za podjetje je razširitev obsega prodajnega programa na izdelke LDS Test and Measurement, vodilnega proizvajalca opreme za vibracijsko testiranje.
Več ...
 

Noise At Work

E-pošta natisni PDF
NoiseAtWork" je programski paket za načrtovanje in analizo hrupa v delovnih prostorih. Na osnovi izmerjenih vrednosti hrupa in delovnih aktivnosti zaposlenih, program izračuna izofonske krivulje, dnevno izpostavljenost osebe in dozo hrupa. Največja pridobitev programa je hitra analiza in grafični prikaz distribucije hrupa v delovnem prostoru ali na delovnem mestu. 
Več ...
 

MM-0360 - nova laserska sonda za merjenje vrtljajev

E-pošta natisni PDF
No voljo je nova laserska sonda za merjenje vrtljajev MM-0360. Sonda je posebej prilagojena za uporabo s standardno merilno opremo za merjenje vibracij na rotacijski strojih ali motorjih z notranjim izgorevanjem.
Več ...
 

Celovite rešitve za obvladovanje hrupa na letališčih

E-pošta natisni PDF
Javnost zahteva tišja letališča
Zahteva javnosti po okolju prijaznem letališču je pripeljala do sprejetja strogih predpisov, ki zahtevajo neprekinjeno spremljanje ne samo hrupa, pač pa tudi ogljičnega odtisa (carbon footprint). Posledično so takšne zahteve postale največja ovira kadar obstaja potreba in želja po razširitvi in povečanju kapacitete letališča.
Več ...
 

LDS se je priključil Bruel & Kjaer-u - popolna kombinacija

E-pošta natisni PDF
Bruel & Kjaer se že več kot 65 let osredotoča na oskrbo trga s celovitimi rešitvami na področju testiranja in analiziranja vibracij. Združitev z LDS Test and Measurement,  vodilnim svetovnim podjetjem v vibracijskem testiranju, pomeni veliko pridobitev za Bruel & Kjaer in korist za uporabnike.
Več ...
 

Seminar: Hrup v naravnem okolju

E-pošta natisni PDF
Seminar: Hrup na delovnem mestu Za seminar hrup v naravnem okolju je še nekaj mest.
Nekaj prostih mest je še v terminu 25.5.2010.
Prijava!

HNO 7811 ver.6.0. - informacije o HNO 78110 ver. 6.0, programu za vrednotenje hrupa v naravnem okolju.
 

Multi-modalen simulator vožnje

E-pošta natisni PDF
Na nacionalnem inštitutu za varstvo pri delu in zdravje na Japonskem so izdelali sistem, ki simulira vožnjo z osebnim avtomobilom. Nov, multi-modalen simulator simultano generira zvok, sliko, vibracije in sklop dražljajev, ki jih je mogoče razvrstiti v poljubnem vrstnem redu. Sistem se uporablja za subjektivne ocene z vsemi psihometričnimi testi, v avtomobilski industriji pa za izvajanje, ocenjevanje in povezovanje meritev za vibracije sedežev, kar pripomore k udobju vožnje.
Več na: bksv.com/doc/bn0719.pdf
 

Waves - novo Bruel & Kjaer glasilo

E-pošta natisni PDF
Izšla je prva številka Bruel & Kjaer Waves. Waves je "on-line" naslednik tiskane različice Magazine. Vključuje novice in novosti iz Okoljskega, Avtomobilskega ter Letalskega & Obrambnega področja, zato bodite pozorni na povezave na dnu strani, ki vodijo do posameznih panog. Waves bo izhajal štirikrat letno in prinašal informacije, novosti in zanimivosti o dogajanju iz sveta zvoka in vibracij.
Waves, št. 1, leto 2010.
 

Razvoj kakovosti zvoka v dvigalih

E-pošta natisni PDF
Dvigalo V Španiji so izvedli raziskavo s katero želijo izboljšati kakovost in počutje v dvigalu. Akustično udobje je eden od pomembnih indikatorjev, ki ga niso ocenjevali le z dobro ali slabo pač pa s poudarkom na subjektivni oceni, ki zajema: nemoteno delovanje, občutek varnosti, kakovost zvoka v pomenu, ki uporabniku vzbuja zaupanje sproščeno in dobro počutje. Nove tehnologije danes to omogočajo.

Več na bksv.com.
 

Izpostavljenost delavcev škodljivemu hrupu – Raziskava KC Ljubljana

E-pošta natisni PDF
Hrupno delovno okolje V Sloveniji do danes še nimamo prave ocene o tem, koliko delavcev je izpostavljenih škodljivemu hrupu, saj inšpektorji le izjemoma ugotavljajo prekoračitev izpostavljenosti nevarnemu hrupu, specialisti medicine dela pa praviloma ne odkrivajo poklicne naglušnosti.
Več ...
 

Seminar: Hrup na delovnem mestu (dodano: HDM 7850 Tehnična dokumentacija)

E-pošta natisni PDF
Seminar: Hrup na delovnem mestu Uspešno smo opravili že nekaj seminarjev na temo hrupa na delovnem mestu, še vedno pa imate možnost, da se udeležite še zadnjega od seminarjev v zimskem sklopu, ki bo 16.2.2010.

HDM 7850 ver.2.0. - informacije o HDM 7850 ver. 2.0, programu za vrednotenje hrupa na delovnem mestu.
 

Uveljavljena nova direktiva o strojih

E-pošta natisni PDF
V veljavo je stopila nova Direktiva o strojih 2006/42/ES, ki zamenjuje Direktivo 98/37/ES.
Področje strojev je pomemben del strojne industrije in je eden izmed stebrov industrije v gospodarstvu. Družbene stroške zaradi velikega števila nesreč, ki jih neposredno povzroči uporaba strojev, je mogoče znižati že s sámo varno zasnovo in izdelavo strojev ter z njihovo pravilno montažo in vzdrževanjem.
Več ...
 

Uporabniško navodilo za 2250/2270 v slovenskem jeziku

E-pošta natisni PDF
Navodilo 2250/2270 Z veseljem sporočamo, da je navodilo za uporabo merilnik 2250/2270 sedaj v celoti na voljo v SLOVENSKEM jeziku. Za vse, ki ga želite prenesti, je na voljo na našem strežnku. Navodilo 2250/2270.

Za dostop do strežnika se morate prijaviti. Če že imate uporabniško ime in geslo ga vpišite in vstopilo boste na varno stran od koder lahko prenesete navodilo. Če uporabniškega imena še nimate, se registrirajte na strani: registracija.
 

Okoljski hrup

E-pošta natisni PDF
Knjiga: Okoljski hrup Samo dobro razumevanje lastnosti in širjenja zvoka nam omogoča, da bi razumeli v kakšnem okolju živmo.

Zavest o pomenu kakovostnega okolja je tema o kateri lahko že v dnevnem časopisju skoraj vsak dan kaj preberemo.
Več ...
 

Najhrupnejše smrčanje na svetu

E-pošta natisni PDF
Najglasnejše smrčanje Meritve so pokazale, da smrčanje Britanke Jenny Chapman doseže jakost 111,6 decibela, kar je 8 decibelov več kot hrup, ki ga povzroči letalo v nizkem letu.
Več ...
 

Japonski ESTECH praznuje dvajset let in se širi

E-pošta natisni PDF
ESTECH Japonski svetovalec za inženiring, ESTECH Corporation, praznuje dvajseto obletnico ustanovitve in širi svoje prostore s popolnoma novo zgradbo za testiranje v avtomobilski industriji.
Več ...
 

Nov močnostni ojačevalnik 2734

E-pošta natisni PDF
2734 Pri Bruel & Kjaer-u so dobili priložnost predstaviti novost na področju gradbene akustike – močnostni ojačevalnik 2734.
Več ...
 

Akustika v mladinskem centru na obrobju Nairobija

E-pošta natisni PDF
Akustika v mladinskem centru na obrobju Nairobija Gledališče Sarakasi Theatre v Kenijskem mestu Nairobi, ki je v lasti neprofitne organizacije Sarakasi Trust, se ne uporablja le za predstave in koncerte. V njem trenirajo mladi iz mestnih obrobij, ki želijo postati akrobati. Žal so že po prvih nekaj dogodkih ugotovili, da akustika v prostorih ni dovolj dobra za komunikacijo med akrobati ali za glasbeni nastop v živo. Problem so rešili z meritvami akustike. Uporabili so izjemno lahek potovalni sistem za merjenje akustike v dvoranah. Podatke so zajeli in obdelali z uporabo programa Dirac Room Acoustics. Na podlagi podatkov so nato s programom Odeon Room Acoustic izdelali model prostora, s katerim so predvideli lokacije, kamor je potrebno postaviti materiale za absorpcijo zvoka.
Več ...
 

Nova različica programa Random Vibration Control

E-pošta natisni PDF
Random Vibration ControlZ združitvijo ekspertiz podjetji LDS in Bruel & Kjaer, je nastala nova različica programa Random Vibration Control verzija 8, ki upravlja zelo razširjen LDS LASERUSB™ Vibration Controller. Možnost vnosa koeficienta kurtosis nam pri testiranju komponent močno izboljša laboratorijsko simulacijo realnih vibracij. To izdelovalcu komponente zniža stroške in skrajša čase testiranja.
Več ...
 

Bruel & Kjaer Magazine 2009 Št. 1

E-pošta natisni PDF
Bruel & Kjaer Magazine 2009 št. 1 Zavezanost k varovanju okolja nam narekuje konkretna dejanja v podporo takšni politiki. Nove komunkacijske poti omogočajo bistveno zmanjšanje porabe papirja za tiskanje prospektov, revij in katalogov. Od zdaj naprej bo Bruel & Kjaer Magazine na voljo v elektronski obliki in bo tako tudi distribuiran. Hitro iskanje posebej zanimivih člankov, enostavno pošiljanje vsebin sodelavcem in sortiranje člankov po tematikah je le nekaj prednosti elektronske izdaje.
Več ...
 

IMS v dnevniku Finance - tema vibracije

E-pošta natisni PDF
IMS v dnevniku Finance o vibracijahDnevnik Finance nas je ponovno povabil k sodelovanju. Tako kot v mesecu marcu, ko je bila tema priloge Hrup, so nas kot kompetentnega sogovornika, tokrat povprašali o nevarnostih, ki so posledica izpostavljenosti ljudi vibracijam.  V članku so predstavljene panoge, aktivnosti, orodja in naprave, kjer so vibracije pomemben dejavnik tveganja. Opisani so načini za zmanjšanje nevarnosti in varno delo.
Več ...
 

Predstavljamo PULSE 14

E-pošta natisni PDF
S ponosom vam predstavljamo najnovejšo različico PULSE platforme, verzija 14, ki prinaša nekaj pomembnih novosti in izboljšav. Obenem že napovedujemo naslednjo verzijo - 14.0.1 katera bo podpirala funkcionalnost PULSE Reflex. Enkratne rešitve, ki jih prinaša PULSE Reflex odpirajo povsem novo poglavje na področju meritev in analiza zvoka in vibracij in dodajajo celoten nabor možnosti post-procesiranja.

Več na bksv.com...
 

Popoln mikrofon za nepredvidljiva zvočna polja

E-pošta natisni PDF

4961Zagotavlja točne meriteve v prostem in difuznem zvočnem polju. Odtod ime “multi-field”.

Tip 4961 je ¼” inčni mikrofon z enakim pragom šuma kot ½” mikrofoni, posebej optimiziran pa je njegov odziv, da zadosti potrebam po meritvah v vseh zvočnih poljih.

Več ...
 

Bruel & Kjaer predstavil novo rešitev za post-procesiranje - PULSE Reflex

E-pošta natisni PDF

PULSE ReflexRazvit je bil v sodelovanju z uporabniki iz različnih industrij, narejen pa je tako, da je preprost za uporabo, uporabniku pa poveča produktivnost. PULSE Reflex ponuja:

Več ...
 

Potrdilo o skladnosti 2260

E-pošta natisni PDF

Za lastnike merilnika 2260, je na voljo potrdilo o skladnosti. Za dostop do potrdila se morate prijaviti/registrirati.
Potrdilo o skladnosti 2260.

 

IMS v dnevniku Finance

E-pošta natisni PDF

V uredništvu dnevnika finance so se odločili dotakniti tematike zvoka in hrupa. Ob tem so k sodelovanju povabili več podjetij, ki se tako ali drugače ukvarjajo in delujejo na tem področju. Med njimi je bilo tudi podjetje IMS.
Namen članka je bil predstaviti temeljno razliko in pravilno uporabo izrazov zvok in hrup, se dotakniti problematike hrupa in njegovega vpliva na človeka. Na enostaven način je razloženo kako instrument iz povsem objektivne in fizikalno točne meritve, postane učinkovito orodje za subjektivno oceno hrupa.

Več ...
 

Ameriški študentje in kartografija hrupa.

E-pošta natisni PDF

Skupina študentov iz Univerze v Windsorju je za enega večjih severnoameriških mejnih prehodov Windsor-Detroit, z uporabo programa Lima, pripravila dosledno ter natačno karto hrupa. Njihova želja je, da bi s svojim delom pripomogli k večji ozaveščenosti ljudi o hrupu. Obenem upajo, da bo model pomagal izboljšati kvaliteto življenja za prebivalce v bližini mejnega prehoda.

 
 

Stalni nadzor hrupa na platformi 2250/2270

E-pošta natisni PDF

3639 Stalni nadzor hrupa v okolju je od zdaj na voljo tudi z merilnikom 2250/2270. Nova postaja ima sodobno obliko in lastnosti, ki dobro varujejo merilnik in dodatno opremo pred vremenskimi vplivi, neželenimi posegi ali krajo.

Terminal za stalni nadzor hrupa.

 

Nova različica programske opreme za 2250 in 2270

E-pošta natisni PDF
Na voljo je nova različica programske opreme za vse merilnike zvoka na platformi 2250. 
Verzija 3 programske opreme predstavlja nov mejnik v razvoju prenosnih analizatorjev zvoka iz družine 2250. Izboljšave, ki jih prinaša posodobitev se dotikajo skoraj vseh aplikacijskih modulov, vključno z 2250 Light, 2250-M in 2270.
Več ...
 

Nova različica programske opreme za 4447

E-pošta natisni PDF

4447 paketZ velikim zadovoljstvom vam sporočamo, da je uspešno zaključen razvoj nove verzije programske opreme za merjenje in vrednotenje vibracij na človeškem telesu - 4447. Na voljo je tudi slovenska različica, ki je na voljo na našem strežniku. Podrobnosti o izboljšavah in novostih, ter navodila kako instrument nadgraditi, najdete tukaj.

 

Bruel & Kjaer in Lochard združujeta moči

E-pošta natisni PDF

LochardBruel & Kjaer je uspešno zaključil prevzem podjetja Lochard, ki je eden najpomembnejših dobaviteljev opreme za nadzor hrupa na letališčih. Cilj prevzema je združiti znanje, izkušnje in tehnologijo na področju nadzora in zmanjševanja hrupa v okolju in ponuditi obstoječim in bodočim uporabnikom inovativne rešitve z najboljšo tehnično podporo.

Več na bksv.com...

 

Na letališču Jožeta Pučnika začeli z monitoringom hrupa

E-pošta natisni PDF
aerodromNa treh od štirih izbranih lokacijah v okolici Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana so v teh dneh začeli z izvajanjem kontinuiranega merjenja in spremljanja hrupa. Kot upravljavec letališča smo na javnem razpisu za izvajalca monitoringa izbrali družbo ZVD Zavod za varstvo pri delu d.d.
 
Več ...
 

LDS Test and Measurement se je pridružil Bruel & Kjaer-u

E-pošta natisni PDF

LDSPodjetje Spectris je končalo z odkupom podjetja LDS Test and Measurement. Podjetji Spectris in SPX, ki je prejšnji lastnik,  sta se uskladili pri prevzmemni ceni 86 milijonov dolarjev. Združitev je bila opavljena s 1. Decembrom 2008.

Več ...
 

IMAC XXVII v Orlandu, Florida 9.-12. Februar

E-pošta natisni PDF

Na letošnjem sejmu IMAC se boste lahko z Bruel & Kjaer eksperti pogovorili o vaših potrebah glede merjenja in analize. Obenem bodo demonistrirane najsodobnejše tehnologije podjetja Bruel & Kjaer.

Več ...