IMS MERILNI SISTEMI d.o.o.

Sporočilo
  • EU direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Sprejmite uporabo piškotkov, da vam lahko omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo.

    Več informacij o direktivi

Domov Aktualno Novice Nova različica programa Random Vibration Control

Nova različica programa Random Vibration Control

E-pošta natisni PDF
Random Vibration ControlZ združitvijo ekspertiz podjetji LDS in Bruel & Kjaer, je nastala nova različica programa Random Vibration Control verzija 8, ki upravlja zelo razširjen LDS LASERUSB™ Vibration Controller. Možnost vnosa koeficienta kurtosis nam pri testiranju komponent močno izboljša laboratorijsko simulacijo realnih vibracij. To izdelovalcu komponente zniža stroške in skrajša čase testiranja.
 
Pri uporabi izdelkov se je izkazalo, da klasični gausovi naključni testni signali ne predstavljajo pravilno najvišjih vibracijskih signalov. Na primer, audio komponente v avtomobilu, ki potuje po neravni cesti, bodo bolj pogosto izpostavljene velikim pospeškom, kot bi jih simulirali v laboratoriju s klasičnimi gausovimi naključnimi vrednostmi. S tem, ko izdelovalec pri testiranju opreme, ne uporabi pravilnih testnih signalov, se poveča število pokvarjenih enot, dvignejo pa se seveda tudi stroški garancijskih popravil.
 
Uporaba novega koeficienta kurtosis, nudi testnemu laboratoriju opcijo, da generira bolj specifičen signal. S kurtosis karakteristiko signala, se lahko laboratorij veliko bolj poenoti s številom in jakostjo visokih signalov kot se pojavljajo pri realni uporabi. S tem lahko je laboratorjisko vrednotenje izdelkov natančnejše in bolj zanesljivo.
 
Tip vzbujanja je zelo pomemben tudi pri testiranjih s pospešenim staranjem izdelkov. Možnost prilagajanja koeficienta kurtosis omogoča pospešeno staranje in še dodatno skrajša čas testiranja. Testi z visokim koeficientom kurtosis, pomenijo daljšo časovno izpostavljenost velikim pospeškom. Pri testu vzdržljivosti, ki traja več ur, nam visok koeficient kurtosis prinese veliko več poškodb staranja, kot gausov naključni test.
 
Koeficient kurtosis skupaj z nadzornikom staranja (Fatigue Monitor) nudi kompletno rešitev za testiranje staranja izdelkov. Fatigue Monitor zazna staranje izdelka in v ključnem trenutku izključi testiranje. Tako se dragi in/ali občutljivi izdelki ohranijo . Ta edinstvena funkcija nadzora, se lahko uporabi tudi za odkrivanje slabega oprijema na vpenjalo ali del izdelka. Lahko celo zazna napake na samem stresalniku.