IMS MERILNI SISTEMI d.o.o.

Sporočilo
  • EU direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Sprejmite uporabo piškotkov, da vam lahko omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo.

    Več informacij o direktivi

Domov Aktualno Novice Najhrupnejše smrčanje na svetu

Najhrupnejše smrčanje na svetu

E-pošta natisni PDF
Najglasnejše smrčanje Meritve so pokazale, da smrčanje Britanke Jenny Chapman doseže jakost 111,6 decibela, kar je 8 decibelov več kot hrup, ki ga povzroči letalo v nizkem letu.

V nočnih urah ob Jenny najbolj trpi njen mož
60-letna Chapmanova je že poskusila številne metode, s pomočjo katerih bi ublažila svoje preglasno smrčanje. Dolga leta je jemala različna zdravila, poskusila z najrazličnejšimi aparati, razmišljala je celo o operaciji.

Njeno smrčanje je kar za 33 decibelov hrupnejše od pralnega stroja, za 13 decibelov glasnejše od traktorja in za 11 decibelov močnejše od drvečega vlaka. Britanka s svojim smrčanjem za nekaj decibelov preglasi celo potniško letalo v nizkem letu. Zaradi tega njen mož vsaj pet noči na teden prespi v sobi, ki je v hiši najbolj oddaljena od spalnice.

Gospa Chapman je povedala: "Strokovnjaki so mi povedali, da tako glasnega smrčanja niso še nikoli slišali. Sočustvujem s svojim možem in verjamem, da mu je težko."

Britanka s svojim smrčanjem preglasi celo letalo
Pred dnevi pa je v javnost prišla novica, da je Jenny le nekoliko zmanjšala hrup, ki nastaja med njenim spanjem. S pomočjo nutricionista in nekaterih vaj je jakost njenega smrčanja s 111,6 decibela zdaj padla na 99,2 decibela.

Vir: 24ur.com.