IMS MERILNI SISTEMI d.o.o.

Sporočilo
 • EU direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

  Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Sprejmite uporabo piškotkov, da vam lahko omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo.

  Več informacij o direktivi

Domov Aktualno Novice Dan uporabnikov 2250

Dan uporabnikov 2250

E-pošta natisni PDF
Vse vas, ki se ukvarjate z merjenjem hrupa v naravnem ali delovnem okolju, izvajate meritve v gradbeni fiziki, vabimo na dogodek poimenovan »Dan uporabnikov 2250«. Predstavili vam bomo vse novosti, načine za učinkovitejše izvajanje meritev in možnost zamenjave starejših modelov za 2250. Predstavitev bo zelo praktična in namenjena tako obstoječim uporabnikom kakor tudi tistim, ki prisegate na merilnike prejšnje generacije.
Pred 10 leti je na trg merilnikov zvoka vstopil povsem nov merilnik zvoka 2250, ki je napovedoval postopno zamenjavo najbolj uporabnega in vsestranskega merilnika 2260. Oktobra letos je bila predstavljena še zadnja rešitev, doslej rezervirana za model 2260. To je modul za merjenje zvočne intenzitete.

Predviden dan izvedbe je 7. December 2011. Podroben program boste prejeli po elektronski pošti.

Program 
Tip 2250 je enokanalni merilnik in analizator zvoka in vibracij, ki je bil prvi te vrste na sploh. Napredni operacijski sistem Windows, upravljanje preko, na dotik občutljivega barvnega zaslona, enostaven in vsakomur razumljiv uporabniški vmesnik, SSD kompatibilnost, ki omogoča uporabo spominskih kartic do velikosti 32GB. 

Oblika merilnika ne izpolnjuje le strogih lastnosti za akustična merila, pač pa je tudi presežek v oblikovalskem pogledu saj je prejel dve prestižni priznanji: »reddot design award 2005« in Danish Design Prize 2004

Merilnik 2270 je dvokananlna različica 2250 in v vseh pogledih nadomošča 2260, ter dodaja novo dimenzijo in izkušnjo uporabnosti prenosnih merilnikov zvoka Bruel & Kjaer. Na predstavitvi vam želimo odkriti številne možnosti uporabe: od merjenja vibracij z FFT analizo, nadzora na daljavo, zvočne intenzitete in še veliko več.

Merilnika 2250 in 2270 zaradi svoje odprte zasnove omogočata enostavno povzljivost z drugimi napravami za nadzor merjenja in obdelavo podatkov. 

V IMS MERILNI SISTEMI smo vedno imeli pred očmi končnega uporabnika in njegove dejanske potrebe. Prav iz tega razloga smo izdelali več programskih rešitev med katerimi bi želeli podrobneje predstaviti program za vrednotenje hrupa v naravnem okolju HNO in program za vredontenje hrupa v delovnem okolju HDM. Oba programa sta skladna z zahtevami slovenske zakonodaje in sledita vsem aktualnim spremembam v zakonodaji in standardih na katere se sklicujeta. Končni rezultat vrednotenja je poročilo, ki je lahko pripravljeno na »Word« predlogi naročnika. 

Za tiste, ki ste se si že dolgo želeli videti kaj novejšega na področju merjenja doze hrupa imamo dobro novico. Tip 4448 je povsem nov dozimeter, brez kablov in prilagojen nemoteči uporabi tekom delovnega dne. Z enim dinamičnim območjem, merjenjem vseh paramterov in avtonomijo za 180 ur uporabe, je idealna zamenjava za merilnik kjer delovni proces ni predvidljiv.

Veliko pooblaščencev za izvajanje nalog varstva pri delu se je obrnilo na nas z vprašanjem glede možnosti grafičnega prikaza porazdelitve hrupa v delovnem prostoru (delavnica, pisarna, proizvodna hala, itd). Zanimali so se za rešitev, ki bo enostavna in namenjena optimalnemu načrtovanju delovnih mest glede izpostavljenosti hrupu (ali vibracij). Rešitev je na voljo v obliki programa »Noise At Work«. 

Okvirni program predstavitve in delavnice:
 • Merilnika 2250/2270 posodobitve in nove aplikacije
 • Samo dobro poznavanje možnosti opreme omogoča učinkovito rabo
Delavnice:
 • Merjenje vibracij, FFT analiza vibracij in zvoka
 • Merjenje zvočne intenzitete, zvočne moči in določanje izvorov hrupa
 • Komplet za mejenje hrupa v zunanjem okolju in program Hrup v naravnem okolju.
 • Uporaba dozimetera 4448, merilnika 2250L in programa Hrup na delovnem mestu.
 • Uporaba programa »Noise At Work«
 • Kalibracija merilne opreme – kako brati ceritfikat o kalibraciji