IMS MERILNI SISTEMI d.o.o.

Sporočilo
  • EU direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Sprejmite uporabo piškotkov, da vam lahko omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo.

    Več informacij o direktivi

Domov Izdelki Hrup in vibracije v okolju Indikatorji hrupa v okolju

Indikatorji hrupa v okolju

E-pošta natisni PDF
Glasno delovno okolje in poškodbe sluha na delovnem mestu so resna težava, tako za zaposlene, kot tudi za delodajalce. Sodobno oblikovan svetlobni indikator nameščen v proizvodni hali ali hrupni učilnici se prižge takoj, ko stopnja hrupa preseže prednastavljeno vrednost.

Svetlobno opozorilo je nedvoumo in pomeni resno grožnjo za poškodbo sluha vseh, ki so takšnemu hrupu izpostavljeni. Istočasno je to tudi signal, da je potrebno raven hrupa znižati ali uporabiti zaščitna sredstva. Še posebej je takšen način spoznavanja z nesprejemljivim hrupom razumljiv otrokom v vrtcu, ki so v svoji ”razigranosti” lahko zelo glasni. Dovolj je že pogled vzgojiteljice proti zaslonu s simbolom ušesa, ki neprestano posluša, primerja in po potrebi opozarja. Prag ravni hrupa za opozarjanje je nastavljiv, tako da ustreza vsem vrstam delovnega okolja. Svetlobni indikator hrupa v obilki ušesa SoundEar, je izdelan z namenom, da:
  • Opozarja - v okoliščinah, kjer lahko povišana raven hrupa postane neprijetna in moteča; na primer več kot 60 dB(A) v pisarni.
  • Izobražuje - odrasle in otroke, da morajo biti tišji; naprimer v šolah, vrtcih in bolnišnicah.
  • Svari - v primerih, ko lahko postane raven hrupa škodljiva; naprimer več kot 85 dB na delovnem mestu.
 


SoundEar