IMS MERILNI SISTEMI d.o.o.

Sporočilo
  • EU direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Sprejmite uporabo piškotkov, da vam lahko omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo.

    Več informacij o direktivi

Domov Literatura B&K Magazine Bruel & Kjaer Magazine 2007 Št. 1

Bruel & Kjaer Magazine 2007 Št. 1

E-pošta natisni PDF

Bruel & Kjaer Magazine 2007 No. 1Remy International je izbral Pulse, Vsestransko orodje za strojne inženirje, 2250 Light, Učinkovito odločanje v NVH procesu, Posodimo vam naša ušesa, Zmanjševanje hrupa dizelskih motorjev, Nagrado Podjetje leta je dobil Bruel & Kjaer, Lima po britanski raziskavi velja za najhitrejše orodje za modeliranje hrupa, Kaj je kvaliteta zvoka?, Pretvorniki za vsa okolja, Modalne analize v prisotnosti determinističnega vzbujanja, Napredno testiranje materialov v cevi, Odmevnica – preteklost proti prihodnosti.

Remy International je izbral Pulse
Remy International je podjetje z globalno mrežo svojih proizvodnih kapacitet in predstavlja pomembnega  dobavitelja opreme za pogon električnih vlakov, tovornjakov, osebnih avtomobilov in pogonskih naprav za industrijo. 
Več na strani 4.
 
Vsestransko orodje za strojne inženirje
ODS (Operating Deflection Shapes) je ena najbolj vsestranskih aplikacij na področju strukturalne dinamike. Preprosta nastavitev, enostavna meritev in takojšnji rezultati so glavna odlika ODS, ki na področju strukturalne analize nepogrešljivo orodje vsakga inženirja strojništva.
Več na strani 6.
 
2250 Light
Če se ukvarjate z merjenjem delovne, okoljske hrupne obremenitve in iščete merilnik, ki je podoben 2250 ter ponuja frekvenčno analizo in osnovno beleženje, potem je 2250 Light tisto, kar iščete.
Več na strani 9.
 
Učinkovito odločanje v NVH procesu
NVH (Noise, Vibration, Harshness) je težaven proces v katerega so zajete  številne zahteve s strani konstruktorja in pričakovanja s strani kupca. Izziv je razviti proces s katerim bodo vsi vpleteni razumeli pomen podatkov zvoka in vibracij ter jih znali razložiti še drugim, ki so vključeni v razvoj. Takšen pristop zagotavlja, da se tako zahtevne in ključne odločitve sprejmejo že takoj na začetku razvoja bodočega avtomobila.
Več na strani 10.
 
Posodimo vam naša ušesa
Evropski standard EN 50332 se čedalje bolj uveljavlja. Ta standard določa največji dovoljeni zvočni tlak, ki ga oddajajo prenosni avdio predvajalniki in zahteva uporabo HATS (Head and Torso Simulator) sistema.
Več na strani 13.
 
Zmanjševanje hrupa dizelskih motorjev
Že odkar je s proizvodnih trakov zapeljal njihov prvi tovornjak pred več kot 70 leti, so v Isuzu Motors znali ceniti inovacije. Njihova poslovna filozofija je biti vodili dobavitelj transportnih, komercialnih vozil in dizelskih motorjih. Po svetu so dobavili 620.000 komercialnih vozil ter 1.1 milijona motorjev.  
Več na strani 14.
 
Nagrado Podjetje leta je dobil Bruel & Kjaer
Na trgu, ki ne tolerira okvar komponent ali uveljavljanja garancije, je delo avtomobilskega inženirja čedalje bolj zahtevno. Ugled znamk se gradi ali ruši glede na zanesljivost, uporabnost in voznost avtomobila. Automotive Testing Technology International je izbralo podjetje Bruel & Kjaer za prvo Podjetje leta.
Več na strani 16.
 
 
Lima po britanski raziskavi velja za najhitrejše orodje za modeliranje hrupa
Junija 2006 je Hepworth Acoustics Ltd v Tamperu, Finska, na Euronoise 2006, predstavila dve raziskavi, ki sta se nanašali na čas izračuna modela hrupa. Preučevali so vpliv nastavitev računske učinkovitosti na čas izračuna in natančnost pri petih različnih programskih paketih. Raziskava se je osredotočila na izračune, ki so v skladu z britanskimi standardi za modeliranje cestnega hrupa (CRTN).  
Več na strani 17.
 
Kaj je kvaliteta zvoka?
Zvok, ki ga določen izdelek oddaja je dandanes prav tako pomemben parameter kot oblika, njegova moč, barva, teža ali cena. Vse skupaj se je začelo v avtomobilski industriji pred več kot 20 leti in se še vedno najbolj razvija prav na tem segmentu. En razlog je močna konkurenca med proizvajalci ter dejstvo, da je večina avtomobilov podobna po kvaliteti in zmogljivostih. Torej, če je vaš avtomobil tišji, imate večjo možnost uspeha.
Več na strani 20.
 
Pretvorniki za vsa okolja
Eden Bruel & Kjaerovih ciljev je ponuditi uporabniku pretvornik za skoraj vsakršno aplikacijo.Da bi se še bolj približali temu cilju je bilo v zadnjem času razvitih vrsta novih pretvornikov za posebne namene (meritve pod vodo, meritve na vesoljskih plovilih, letalstvo, mornarica) Če se tudi vi srečujete z aplikacijami, ki zahtevajo posebne pretvornike, se ne obotavljajte in kontaktirajte Bruel & Kjaer.
Več na strani 24.
 
Modalne analize v prisotnosti determinističnega vzbujanja
Strukturalni odzivi, kot vhodni podatek za OMA (Operational Modal Analysis) lahko vsebujejo deterministične signale, ki pomembno vplivajo na merjene parametre. Posledično je bila razvita metoda, ki samodejno zazna in odstrani vpliv teh signalov, brez popačenja signalov, ki so pomembni za meritev.
Več na strani 27.
 
Napredno testiranje materialov v cevi
Z izidom PULSE 11, Bruel & Kjaer nadaljuje proces izboljšave testiranja akustičnih lastnosti materialov. V tej različici je dodana možnost za testiranje izgub pri prenosu zvoka preko materiala v cevi.
Več na strani 28.
 
Odmevnica – preteklost proti prihodnosti
''Oprostite, a lahko govorite glasneje?'' je rekel kolega, ki je sedel blizu mene v zadnjem delu učilnice. To je bilo pri predmetu Organska kemija, katero sem kot študent 2. letnika fizike, sovražil. Da bi bilo še slabše, je bilo v učilnici za granitnimi mizami 25 študentov, ki so se trudili, da bi slišali kaj, kar bi pripomoglo k ločevanju različnih ogljikovodikov. Naši kovinski stoli so poudarili vsak naš gib. Moje oči so se osredotočale na profesorjeve ustnice zato, da bi razumel, kaj govori. Nekateri drugi študenti so medtem že obupali.  
Več na strani 30.