IMS MERILNI SISTEMI d.o.o.

Sporočilo
  • EU direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Sprejmite uporabo piškotkov, da vam lahko omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo.

    Več informacij o direktivi

Domov Literatura B&K Magazine Bruel & Kjaer Magazine 2007 Št. 2

Bruel & Kjaer Magazine 2007 Št. 2

E-pošta natisni PDF

Bruel & Kjaer Magazine 2007 Št. 21942 – 2007: 65 let Bruel & Kjaer, Tovarna programske opreme – test, test in spet test, CTAG Raziskovanje vozil in Razvojni center, PULSE – inženirjeva izbira, FTT Analiza v ročnem Analizatorju, Še boljši program za izračune hrupa okolja, Req-X Ekvalizacija fekvenčnega odziva, Bosch popeljal NVH testiranje zavor na nov nivo, Lahko konformno mapiranje, Pretvorniki – zagotovljen dizajn, testiranje in kvaliteta, Prihodnost mobilnega snemanja podatkov, Površinski mikrofoni z Airbusom prek svojih zmožnosti.

1942 – 2007: 65 let Bruel & Kjaer 
Minilo je 5 let od 60. obletnice Bruel & Kjaer. V teh petih letih pa naš razvoj  ni miroval. Tako smo v tem času še izpopolnili tehnologijo na področju merilnih mikrofonov, analizatorjev zvoka, pospeškomerov in večkanalnega merilnega sistema PULSE.
 
Tovarna programske opreme – test, test in spet test
Naloga naše tovarne programske opreme je narediti vsak programski razvojni proces kar se da varen, enostaven in učinkovit. Naša strategija je avtomatizirati čim več ročnega in vsakodnevnega dela in tako omogočiti več kreativnega dela.
 
CTAG Raziskovanje vozil in Razvojni center
Tehnološki avtomobilski center Galicia (CTAG) je neodvisen raziskovalni in razvojni center v mestu Vigo, Španija. V testnem objektu razvijajo in testirajo avtomobilske komponente in sisteme. Zbiranje podatkov in merilni sistemi Bruel & Kjaer PULSETM so osnova za njihovo NVH testiranje.
 
PULSE – inženirjeva izbira
PULSE je še naprej najpopularnejši analizator na svetu. Do danes je po svetu nameščenih več kot 8000 sistemov. Neprekinjen uspeh najbolj vsestranske platforme za analizo zvoka in vibracij očitno kaže, da PULSE ostaja prva inženirjeva izbira.
 
FTT Analiza v ročnem Analizatorju 
Zgodba govori o razvoju inštrumenta model 2250 FFT, o tem kaj inštrument omogoča in kakšne probleme lahko z njim rešimo.
 
Še boljši program za izračune hrupa okolja
Bruel & Kjaer Prediction Partnership je vstopil v novo fazo z osnovanjem podjetja Softnoise. Namenjen je združenemu razvoju in podpori obeh produktov, PredictorTM model 7810 in LimaTM model 7812, integraciji izkušenj tako podjetja DGMR kot Stapelfeldt in izkoriščanju vseh možnosti, ki jih nudita oba produkta.
 
Req-X Ekvalizacija fekvenčnega odziva  
Ekvalizacija odziva je nova tehnika, ki vam omogoča ravnanje in rastezanje frekvenčnega odziva mokrofonov, pospeškomerov in vmesnih členov. Req-X razširi frekvenčno merilno območje pretvornikov. To pomeni, da lahko uporabite isti mikrofon za različna zvočna polja. Za pravilno nameščen pospeškomer lahko pričakujete, da bo Req-X povečal največje priporočeno frekvenčno območje za 50%.
 
Bosch popeljal NVH testiranje zavor na nov nivo
Bosch skupina je največji svetovni proizvajalec atomobilskih komponent. Zavorni sistemi so glavni del njihovega tržišča. Bosch ima več kot dvajset gredi, namenjenih NVH (noise, 
vibration, harshness – hrup, vibracije, grobost) zavornemu razvoju in še devet stez po svetu. NVH zavorni testi temeljijo na merilni platformi PULSE.
 
Lahko konformno mapiranje
Za lahko in pravilno konformno mapiranje Bruel & Kjaer uporablja tehniko SONAH (Statistically Optimal Near-field Acoustical Holography – Statistično optimalna akustična holografija v bližnjem zvočnem polju).
 
Pretvorniki – zagotovljen dizajn, testiranje in kvaliteta
Pri Bruel & Kjaer so pretvorniki že 65 let pomemben del njihove ponudbe. Kvaliteta njihovih pretvornikov je svetovno priznana. Je rezultat izkušenj in znanja, podprtega z natančnimi testiranji in nadzora kvalitete.
 
Prihodnost mobilnega snemanja podatkov
Sistem PULSE Time Data Recorder Tipa 7708 je oblikovan za večkanalno merjenje z neposrednimi vidnimi in slušnimi informacijami zbranih podatkov. Ustreza zahtevam, kot so: veliko število kanalov (32+), več kot 20 kHz frekvenčnega območja, visoko dinamočno območje (120+ dB), medmrežno vrednotenje dobljenih podatkov in možnost nastavitve in zbiranje podatkov v nekaj minutah.
 
Površinski mikrofoni z Airbusom prek svojih zmožnosti
Družba Airbus bo k svojim letalom dodala še nov A380 – najširše potniško letalo doslej, ki sprejme 525 potnikov. Pred tem pa morajo opraviti še teste zvočnega pritiska na omejenem prostoru, testi pa ne smejo povzročati stranskih učinkov. Po pomoč so prišli k Bruel & Kjaer, ki je po večih prototipih razvil površinski mikrofon Tipa 4948. To je ploščat, majhen, robusten in stabilen mikrofon, oblikovan posebej za letalsko uporabo, in prenese ravni zvočnega tlaka do 165 dB.