IMS MERILNI SISTEMI d.o.o.

Sporočilo
  • EU direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Sprejmite uporabo piškotkov, da vam lahko omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo.

    Več informacij o direktivi

Domov Literatura B&K Magazine Bruel & Kjaer Magazine 2008 Št. 2

Bruel & Kjaer Magazine 2008 Št. 2

E-pošta natisni PDF

Bruel & Kjaer Magazine 2008 Št. 2Model 2270 v funkciji nadzora jakosti hrupa na festivalu Oxegen, Najboljši rezultati za Bruel & Kjaer-ovo kvaliteto naprav, zanesljivost rezultatov in prijaznega osebja, LAN-XI zajemanje podatkov – manj je več, Samo izgled ni dovolj, Kako testirati VoIP naprave, Tip 6712 – sedaj z možnostjo testiranja VoIP zvoka, Čas je denar, PULSE nadaljuje s prizadevanje za preprostost uporabe, PULSE opravlja ekspolizvne meritve, 180°C DeltaTron® pospeškomer – najvišja temperatura v industriji!, LAN-XI – zajemnaje podatkov z enim kablom omogočeno s Power over Ethernet (PoE) in Precision Timing protokolom (PTP), Zagotavljanje zmernih vibracij na telesu – sedaj z logiranjem, Edinstvene svetovalne storitve – VDE center za EMC in akustiko, Uporaba algoritma »Reverse engineering« za računanje glasnosti okoljskega hrupa iz velikih industrijskih hal, S tovornjakarjevega sedeža – Ameriške sanje se uresničijo!, Bruel & Kjaer stortive, HATS je zaželeno telekomovo uho – Bruel & Kjaer-ov trud za spremembo standarda, Indijski NAL (National Aerospace Laboratories)  praznuje 50 let odličnosti, Razvoj programa I-deas.

Model 2270 v funkciji nadzora jakosti hrupa na festivalu Oxegen
Preberite si, kako se je 2270 spopadel z jakostjo zvoka na festivalu Oxegen, na Irskem. Za namene meritev, so namestili 9 merilnikov, nekaj v središču dogajanja, ostale pa v okolici, tudi do 3 km daleč. Vse so preko interneta povezali in jih upravljali z enim računalnikom. Prav tako so na računalnik prenašali podatke iz merilnikov in nasploh uporabljali vse funkcije merilnika, kar iz kontrolnega mesta.
 
Najboljši rezultati za Bruel & Kjaer-ovo kvaliteto naprav, zanesljivost rezultatov in prijaznega osebja
Bruel & Kjaer ni podjetje, ki bi samo sedelo in se zanašalo na pretekle uspehe, zanima jih kako lahko izboljšajo sebe, svoje produkte in storitve. V ta namen so naredili raziskavo o zadovoljstvu strank, kjer jih je zanimalo, kaj je njihovim strankam pomembno, kako se jim zdi, da Bruel & Kjaer sedaj poskrbi za njih, ter kam morajo vložiti še več truda, da se zadovoljstvo strank poveča. Rezultati raziskave so v članku.
 
LAN-XI zajemanje podatkov – manj je več
Zaradi zahtev po večji produktivnosti, so strokovnjaki za zvok in vibracije stalno pod pritiskom, saj morajo narediti več meritev v krajšem času, pri tem pa uporabljati vedno več kanalov. Bruel & Kjaer se je odločil rešiti to težavo in narediti napravo, ki je preprosta za uporabo, se lahko prenastavi v nekaj sekundah, je primerna tudi za uporabo na terenu – robustna, kompaktna in uporabna ter lahko zagotovi kvaliteto meritev Bruel & Kjaer-a. S temi iztočnicami v glavi so začeli snovati prvo napravo za zajemanje podatkov, katere glavna lastost je enostavnost uporabe. Rezultat obširnega dela je LAN-XI.
 
Samo izgled ni dovolj
Na trgu, kjer je zadovoljstvo kupca ključ do uspeha, ima skupina FIAT veliko konkurenčno prednost, ki jo je pridobila z izvajanjem strogega programa za testiranje jakosti zvoka v avtu in izven njega. Za njihove teste v zračnem tunelu, je Bruel & Kjaer glavni dobavitelj opreme, saj ponujajo celoten nabor izdelkov za izvajanje meritev – od mikrofonov in pospeškomerov, do najbolj naprednih rešitev za izdelavo zvočnih kart (noise mapping).
 
Kako testirati VoIP naprave
VoIP telefon uporablja »voice over internet« protokol, za prenos zvoka iz ene do druge točke. Za delovanje tega je potrebnih kar nekaj komponent, ki skupaj ponujajo poceni in razmeroma zanesljivo telefonijo, z veliko funkcijami. Vsaka od komponent je potrebna, vsaka pa predstavlja tudi izziv za opravljanje meritev in standardizacijo. Katere so te prepreke in izzivi, ter kako se z njimi  soočati, pa lahko preberete v članku.
  
Tip 6712 – sedaj z možnostjo testiranja VoIP zvoka
S prihodom PULSE 13, Bruel & Kjaer nadaljuje z razvojem PULSE™ platforme za testiranje telefonov in dodaja možnost testiranja VoIP terminalov, na podlagi novo izdanih standardov za oceno zvoka na VoIP terminalih. V članku si preberite kratke opise funkcij novega sistema za testiranje zvoka tipa 6712.
 
Čas je denar
Bruel & Kjaer tesno sodeluje s podjetjem Caterpillar, ki je eno izmed največjih podjetji za izdelavo gradbenih strojev. Kako tesno podjetji sodelujeta, se izkaže vsako leto, ko potrebuje Caterpillar kalibracijo vse opreme v vseh treh tovarnah. Hitrost in odzivnost kalibracijskega laboratorija Bruel & Kjaer omogoči Caterpillarju, da je njihova proizvodnja tisti dan v letu, pripravljena na ponovni zagon v najkrajšem možnem času.
 
PULSE nadaljuje s prizadevanje za preprostost uporabe
Preberite si kako Bruel & Kjaer razvija novo opremo, ki cilja predvsem na preprost uporabe. To pa ne omejuje uporabnika ampak omogoči ekspertom in izkušenim uporabnikom PULSE sistema, da še hitreje pripravijo opremo in začnejo zajemati podatke. Na kratko so opisane tudi vse nove funkcije najnovejšega PULSE sistema.
 
PULSE opravlja ekspolizvne meritve
Sodelovanje podjetja Bruel & Kjaer, s Švedskim podjetjem Kockums, ki izdeluje vojne ladje in podmornice, je ključenga pomena, ko se ugotavlja trdnost in vzdžljivost podmornic in ladjevja. PULSE opravlja meritve na mestu, kjer trup ladje ali podmornice preverjajo tako, da le nekaj metrov stran razstrelijo ekspolziv.
 
180°C DeltaTron® pospeškomer – najvišja temperatura v industriji!
Znano je, da lahko navadne DeltaTron® pospeškomere, uporabljamo do temperature 125°C, to je zaradi temperaturnih omejitev vgrajenega predojačvelanika. Za meritve v še bolj vročih okoljih, pa je Bruel & Kjaer razvil pospeškomera tipa 4526 in 4526-001, ki preneseta kar 180°C. S tem je Bruel & Kjaer ponovno dokazal kaj zmore, saj takih temperatur ne prenese noben drug pospeškomer v industriji.
 
LAN-XI – zajemnaje podatkov z enim kablom omogočeno s Power over Ethernet (PoE) in Precision Timing protokolom (PTP)
Priprava sistema za večkanalno merjenje, je vedno problem. Kable za napajanje, za prenos podatkov, za sinhronizacijo ter za merilno napravo je potrebno napeljati od kontrolne sobe, do mesta merjenja. Zaradi takega števila kablov je možnost napake večja, prav tako pa se lahko na signalu pojavi šum. Če se  to opravi z eim kablom, se močno zniža čas priprave, prav tako pa tudi strošek in kompleksnost. To rešitev omogoča    LAN-XI, z uporabo standardnega LAN kabla s PoE in PTP protokoloma. V članku si lahko preberete glavne podatke o uporabljenih tehnologijah.
 
Zagotavljanje zmernih vibracij na telesu – sedaj z logiranjem
Prihaja nova različica Bruel & Kjaer-ovega osebnega merilnika vibracij, tipa 4447. Pomembna nadgradnja se nanaša tako na samo napravo, kot tudi za program Vibration Explorer, ki je priložen paketu. Tip 4447 bo sedaj lahko logiral vse meritve in določal SEAT faktor na mestu meritve. Zato je 4447 sedaj še boljša izbira, za meritve vibracij na telesu, roki ali dlani.
 
Edinstvene svetovalne storitve – VDE center za EMC in akustiko
VDE inštutut za testiranje in certifikacijo, deluje že od leta 1920 in skrbi za varnost ter kvaliteto električnih naprav. VDE je sinonim za nevtralno, neodvisno in strogo testiranje različnih naprav, sedaj pa so odprli še nov center za EMC in akustiko. Za dobavitelja opreme pa so izbrali Bruel & Kjaer, ki je po njihovih besedah zanesljiv partner, s profesionalno podporo, kvalitetnimi inštrumenti in ogromno izkušnjami. V članku pa je še podrobneje opisano področje delovanja novo odprtega centra.
 
Uporaba algoritma »Reverse engineering« za računanje glasnosti okoljskega hrupa iz velikih industrijskih hal
Za velike industrijske hale velja, da so velika vrata ali odprtina na eni strani, glavni vir hrupa, ki se širi v okolje. Natančno računanje jakosti zvoka je v tem primeru zelo težvano. V primeru, ki je v tem članku, je uporabljen poseben algoritem za računanje jakosti vira ob poznavanju njegove imisijske vrednosti. Dobljenji rezultati se zelo doboro ujemajo z dejasnkim stanjem.
 
S tovornjakarjevega sedeža – Ameriške sanje se uresničijo!
S poudarkom na testiranju zvoka znotraj kabine, CVG (Commercial Vehicle Group), pridobiva na konkurenčni prednosti, na današnjem trgu, kjer sta varnost in udobje voznika tako pomembna. Za testiranje vibracij in zvoka, so pri CVG-ju izbrali Bruel & Kjaer, ki jim dobavlja pospeškomere, mikrofone in druge rešitve za merjenje zvoka.
 
Bruel & Kjaer stortive
»Polna ponudba« je besedna zveza, ki jo zadnje čase v poslih slišimo vse prevečkrat in izgublja svoj pomen. Dober primer »polne ponudbe« pa je globalni aplikacijski in raziskovalni center (ARC), kjer so zaposleni strokovnjaki iz področja zvoka in vibracij. V članku si lahko podrobneje preberete kdo dela v tem centru in kaj vse center svojim strankam nudi.
 
HATS je zaželeno telekomovo uho – Bruel & Kjaer-ov trud za spremembo standarda
Velik test se je odvil v sklopu ITU-T, internacionalnega telekomunikacijskega združenja – sektor za telekomunikacijske standarde.  ITU-T skrbi za telefonske standarde in Bruel & Kjaer jim pri njihovem delu pomaga že vrsto let. V zadnji primerjavi, med Bruel & Kjaer HATS (Head and Torso Simulator) simulatorjem, in HATS simulatorjem podjetja Head Acoustics, se je ugotovilo, da je Bruel & Kjaer simlator bolj realen, v določeni frekvenčni pasovni širini in se bo zato meritev narejena z Bruel & Kjaer-ovim HATS simulatorjem, bolj upoštevala kot katera druga. Članek opisuje kako je prišlo, do ideje za spremembo standarda, ter kako jim je uspelo to tudi doseči.
 
Indijski NAL (National Aerospace Laboratories)  praznuje 50 let odličnosti
Indijski center NAL, ki je svetovno znan center za raziskave na področju zračnih plovil, aeronavtike in vesolja, letos praznuje 50. obletnico. Že zadnjih 40 let je Bruel & Kjaer, njihov glavni dobavitelj opreme za merjenje zvoka in vibracij, v zadnjem času pa jim dobavljajo predvem PULSE™ sisteme za zbiranje in obdelavo podatkov. V članku je opisano kako in kaj vse merijo v laboratorijih.
 
Razvoj programa I-deas
V članku si lahko preberete, kaj vse prihaja v novi verziji programa I-deas. Predvsem program pridobiva veliko novih funkcij in omogoča lažje delo s PULSE™ sistemom. Bruel & Kjaer se je že pred več kot dvemi leti povezal z družbo Maya Heat Transfer Technologies of Montreal, ki so lastniki programa I-deas, takrat so začeli delati na novih funkcijah in izboljšavah, ki v veliki meri pripomorejo k temu, da je I-deas še bolj kompatibilen z Bruel & Kjaer opremo.