IMS MERILNI SISTEMI d.o.o.

Sporočilo
 • EU direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

  Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Sprejmite uporabo piškotkov, da vam lahko omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo.

  Več informacij o direktivi

Domov Seminarji Doza hrupa

Seminar o merjenju doze hrupa

E-pošta natisni PDF
IMS-jev enodnevni seminar o merjenju doze hrupa ima cilj usposobiti pooblaščene izvajalce nalog službe varstva pri delu in tistim, ki jim pomagajo pri opravljanju poklicne dozimetrije hrupa. Čeprav je prilagojen predvsem tistim, ki izvajajo naloge varstva pri delu in ocene tveganja, bo koristen tudi za druge, ki se ukvarjajo s tem delom.
 
Seminar nudi podroben, vendar razumljiv vpogled v dozimetrijo hrupa in vključuje:
 • Uvod v dozimetrijo hrupa 
 • Osnove akustike 
 • Akustično analizo 
 • Merilno opremo 
 • Parametre dozimetrije 
 • Razlaga in vrednotenje rezultatov 
 • Merjenje doze hrupa v praksi 
 • Uporaba standardov in zahtev zakonodaje v praksi
Vsebina je prilagojena opravilom s praktično dozimetrijo in izdelavo poročila. Vključuje napotke o tem, kako pripraviti, kalibrirati in meriti dozo hrupa. Kako pregledati in prenašati izmerjene podatke, kako predstaviti in preračunati rezultate.
 
Struktura seminarja
Seminar je sestavljen iz kratke prezentacije s predavanjem, zvočnimi demonstracijami, primeri, kalkulacijami in praktičnim delom. Če imajo udeleženci svoje dozimetre jih imajo s seboj, ni pa to pogoj za seminar. V primeru, da ga nimate, dobite v uporabo naš instrument. Odmori med prezentacijo omogočajo udeležencem, da postavijo vprašanja, se o kakšni temi bolj podrobno pogovorijo in preizkusijo novo znanje o instrumentih.
 
Komu je namenjen?
Seminar je namenjen pooblaščenim izvajalcem nalog službe varstva pri delu, odgovornim osebam za VPD v podjetjih in tistim, ki jim pomagajo pri opravljanju poklicne dozimetrije hrupa. Priporočamo ga vskomur, ki pri svojem delu uporablja dozimeter hrupa, saj bo skozi teoretični del in s praktičnimi meritvami pridobil ali poglobil znanja in razumevanje o dozimetriji in postopkih merjenja doze hrupa. Za seminar ni potrebnih posebnih gradiv ali predznanj. Za izkušene bo prvi del osvežitev znanaja o akustiki in analizi zvoka, tistim z manj predznanja, pa temelj za razumevanje zahtev in pravil pri merjenju in vrednotenju doze hrupa v nadaljevanju.