Novice in informacije s področja zvoka in vibracij

Izdaja 5, 2011


Sodoben pristop k obvladovanju hrupa na odprtih kopih

Nejevolja, ki se pojavlja v povezavi z rudarsko industrijo, postaja čedalje večja. Bogate izkušnje, pridobljene na področju nadzora hrupa na letališčih, so uporabljene za inteligentno spremljanje hrupa v rudrstvu. Članek odpira povsem nov pogled na to problematiko.

> Preberi celoten članek
Sistem za stalni nadzor hrupa v Renu - letališču v TahoeuIMAC XXIX poročilo

Jacksonville, Florida, je še enkrat gostil IMAC – International Modal Analysis Conference – letno konferenco in razstavo o strukturalni dinamiki.

> Preberi celoten članek
 
Intervju z Johnom O'Higginsom, izvršnim direktorjem Spectrisa

 

Ferrari S.p.A. - Scuderia Ferrari

Podjetje Scuderia Ferrari je nedavno investiralo v 6-kanalni PULSE LAN-XI s programsko opremo za uravnoteženje motorjev. Delovanje motorjev predstavlja glavno težavo, saj pri delovanju dosežejo tudi do 20 000 RPM.

> Preberi celoten članek
 
Ključ do zadovoljnih strankPametni popravek odziva pretvornika v realnem času - REq-X

REq-X je unikatna značilnost Bruel & Kjaer-ovega sistema PULSE, ki občutno izboljša in razširi delovanje pretvornikov. Natančneje si bomo pogledali kako tehnologija deluje.

> Preberi celoten članek
 
Inovacijski center s področja tehnologije in avtomobilske industrije v Ulsanu, Koreja2260 Investigator zapušča proizvodne linije

Merilnik 2260 Investigator™ je februarja 2011 zapustil Bruel & Kjaer-ove proizvodne linije. Tukaj je s svojo edinstveno zgodbo, od začetka do upokojitve.

> Preberi celoten članek
 
Izmenjava komponent med različnimi merilniki zvoka?