Novice in informacije s področja zvoka in vibracij

Izdaja 6, 2011


Dan uporabnikov PULSE

Vabimo vas, da se nam pridružite na dogodku, ki smo ga poimenovali »Dan uporabnikov PULSE«. Namenjen je tako obstoječim uporabnikom kakor tudi tistim, ki se šele spogledujete z merjenjem in analizo zvoka in vibracij.
PULSE platforma za večkanalno analizo zvoka in vibraciji, spada med najbolj razširjene testne sisteme razvojnih laboratorijev. V preteklem obdobju je PULSE doživel številne spremembe in izboljšave tako na področju strojne kot programske opreme. Nova generacija strojne opreme LAN-XI in povsem nova programska oprema PULSE Reflex™ sta dali platformi Pulse nov zagon in sta odprli številne nove priložnosti, tako za obstoječe kot nove uporabnike platforme Pulse.
Dogodek je namenjen predstavitvi novosti na področju strojne in programske opreme ter možnosti uporabe, ki jih nudi nova generacija produktov.

> Preberi celoten članek
Dan uporabnikov PULSEDan uporabnikov 2250

Vse vas, ki se ukvarjate z merjenjem hrupa v naravnem ali delovnem okolju, izvajate meritve v gradbeni fiziki, vabimo na dogodek poimenovan »Dan uporabnikov 2250«. Predstavili vam bomo vse novosti, načine za učinkovitejše izvajanje meritev in možnost zamenjave starejših modelov za 2250. Predstavitev bo zelo praktična in namenjena tako obstoječim uporabnikom kakor tudi tistim, ki prisegate na merilnike prejšnje generacije.
Pred 10 leti je na trg merilnikov zvoka vstopil povsem nov merilnik zvoka 2250, ki je napovedoval postopno zamenjavo najbolj uporabnega in vsestranskega merilnika 2260. Oktobra letos je bila predstavljena še zadnja rešitev, doslej rezervirana za model 2260. To je modul za merjenje zvočne intenzitete.

> Preberi celoten članek
 
Dan uporabnikov 2250

 

GE, sistemi zdravstvene oskrbe

GE je vodilni proizvajalec klinične opreme za diagnostiko, ki zdravnikom omogoča jasnejši pogled v notranjost človeškega telesa. V fazi razvoja in raziskovanja GE uporablja Bruel & Kjaer-ove aplikaceje za testiranju življenjske dobe izdelka, preverjanje vzdržljivosti, zanesljivosti in obrabe materiala.

> Preberi celoten članek
 
GE, sistemi zdravstvene oskrbeNadzor testiranja vibracij nove generacije

Nov korak v razvoju Bruel & Kjaer VC-LAN vibracijskih krmilnikov je poleg same funkcionalnosti tudi napredna povezljivost s pomočjo TCP/IP protokola.

> Preberi celoten članek
 
Nadzor testiranja vibracij nove generacijeSkupina Renault

Testiranje v preizkusni celici je zaradi omejenega časa, ki je na razpolago, zelo zahtevno iz vidika stroškov in logistike. Dobro načrtovane meritve, poenostavitev nastavitev in takojšnja validacija rezultatov so ključ do učinkovite analize ogromne količine podatkov zbranih med testiranjem.

> Preberi celoten članek
 
Skupina RenaultProjekt West Toronto Diamond – Hrup in vibracije v gradbeništvu

Projekt West Toronto Diamond je velik gradbeni projekt v železniško infrastrukturo. Nahaja se v okolju, ki je zaradi pritožb glede hrupa postalo predmet dragih omejitev v izvedbi.

> Preberi celoten članek
 
Projekt West Toronto Diamond – Hrup in vibracije v gradbeništvuOdgovor potuje z vetrom

Veterna energija je mlada in rastoča industrija, ki pa se pri svoji rasti ne more izogniti pritožbam in protestom ljudi, ki so posledično izpostavljeni povečanemu hrupu.

> Preberi celoten članek
 
Odgovor potuje z vetrom