Novice in informacije s področja zvoka in vibracij

Izdaja 10, 2012


Delavnica o izvajanju meritev hrupa in vibracij na delovnem mestu

Družba KOMPLAST d.o.o. in podjetje IMS MERILNI SISTEMI d.o.o. pripravljata delavnico s področja izvajanja meritev hrupa in vibracij na delovnem mestu, ki bo 13. novembra 2012. Delavnica obsega tako teoretični kot tudi praktični del.

> Preberi celoten članek
Pripravljeni na izstrelitev


Kako visokim nivojem hrupa so izpostavljeni glasbeniki?

Ena izmed tem, ki veljajo za tabu in se o njih ne govori veliko, je tveganje za poškodbe sluha pri glasbenikih. Predstavljamo metodologijo in rezultate raziskav na Danskem in v Sloveniji med glasbeniki simfoničnih in drugih orkestrov.

> Preberi celoten članek
 
Hrup med glasbenikiPo testiranju z LDS V994 se Curiosity varno sprehaja po Marsu

Nasin najnaprednejši rover Curiosity je na olajšanje vseh vpletenih inženirjev uspešno prestal pristanek na Marsu in ga že raziskuje ter pošilja podatke na Zemljo, kar pa ne bi bilo mogoče brez predhodnih zahtevnih testov.

> Preberi celoten članek
 
Curiosity mars rover


PULSE 17

Najnovejša različica platforme PULSE 17 prinaša izboljšave na področjih analize motorja na notranje izgorevanje, preizkušanja telefonov, meritev strukturalne korelacije in meritev kakovosti zvoka.

> Preberi celoten članek
PULSE 17Nova programska oprema za testiranje telefonov

Z novo programsko opremo, kompatibilno s PULSOM 17, je postalo testiranje telefonov in dodatkov za telefone lažje in hitrejše, predvsem pa bolj učinkovito.

> Preberi celoten članek
 
Testiranje telefonov


Upravljanje hrupa pri Global Renewables

Soočeni s posebnimi omejitvami hrupa, ki izhajajo iz njihovega načrtovanja dela, so se vodilni v predelovalnem podjetju za odpadke obrnili na Bruel & Kjaer oddelek za pomoč pri reševanju okoljskega upravljanja.

> Preberi celoten članek
Upravljanje hrupaIndonezijski nadzorni center za vpliv na okolje

Pusarpedal je primer dobre prakse. Indonezijski nadzorni center izvaja teste in nadzor vpliva hrupa na okolje za ministrstvo za okolje na področju avtomobilske industrije pri tem pa uporablja visoko kvalitetno in natančno opremo Bruel & Kjaer.

> Preberi celoten članek
Indonezijski nadzorni centerUporabne informacije

Produkti, videi in zanimiva dejstva - različni podatki, ki vam omogočajo, da ste seznanjeni in v koraku z najnovejšimi trendi v razvoju rešitev na področju zvoka in vibracij.

> Preberi celoten članek
 
Uporabne informacije