Novice in informacije s področja zvoka in vibracij

Izdaja 8, 2012


Hrup na delovnem mestu 4.0

Nova različica programske opreme Hrup na delovnem mestu 4.0 prinaša številne novosti. Najpomembnejši sta gotovo frekvenčna analiza in izračun merilne negotovosti skladno z mednarodnim standardom ISO 9612.

> Preberi celoten članek
Pripravljeni na izstrelitevGlasba Golden Gate Bridge-a

Bill Fontana ustvarja umetnost zvoka s pospeškomeri, nabojnimi ojačevalniki in mikrofoni. Z njihovo pomočjo nam razkriva brnenje struktur in odkriva nevidni ritem življenja.

> Preberi celoten članek
 
Modalna korelacija

 

Vsestranska uporaba simulatorja NHV

Glavni dobavitelj za proizvajalce na področju avtomobilizma Magneti Marelli uporablja namizje NHV simulatorja za komunikacijo s strankami skozi celoten proces razvoja njihovih izpušnih sistemov.

> Preberi celoten članek
 
Kako naj bodo slišati električni avtomobili?Svojstven segment v vetrni energiji: Gearbox Express

Skupina strokovnjakov na področju vetrne energije odpira nove možnosti o katerih se šele učimo - zamenjljivi menjalniki za vetrne elektrarne, ki ustrezajo vsem standardom ponujajo podjetju Gearbox Express prodor na trg z inovativno ponudbo.

> Preberi celoten članek
 
Operativna modalna analiza helikopterjaOdpravljanje težav na generatorjih po vsem svetu

Inženir strojništva, ki odpravlja napake na največjih generatorjih po vsem svetu, je za Waves razkril s kakšnimi izzivi se srečuje pri svojem delu in kako so vibracije s področja industrije še vedno velikokrat narobe tolmačene.

> Preberi celoten članek
 
Merilni sistemi za vetrne elektrarneRevolucija v iskanju zvočnih virov: Časovna domena

Analiziranje v časovni domeni omogoča bistveno izboljšano funkcionalnost in skupaj z novim inženirskim orodjem SPC Time Insight prinaša vznemirljive prednosti, ki se kažejo tudi v "pass-by" testih v zaprtih prostorih.

> Preberi celoten članek
 
Merilni sistemi za vetrne elektrarneDobra praksa: PULSE Software Maintenance and Support Agreement Volvu prihrani ogromno časa

Resnična vrednost nekega izdelka se pokaže šele s tem, ko vidimo koliko z njim resnično pridobimo. Pri Volvu o podaljšanju PULSE podpore sploh ne razglabljajo, ampak je to samoumevno.

> Preberi celoten članek
 
Merilni sistemi za vetrne elektrarne