Novice in informacije s področja zvoka in vibracij

Izdaja 9, 2012


Povečajmo produktivnost z glasbo

Kako vpliva poslušanje glasbe na delo? Lahko s poslušanjem res povečamo produktivnost in celo IQ? Je pomembna zvrst glasbe? O teh vprašanjih lahko najdemo v literaturi kar nekaj raziskav z različnimi rezultati. V nekoliko bolj poletnem prispevku smo zbrali rezultate raziskav, ki so vam lahko v pomoč pri izdelavi vašega seznama glasbe za delovno mesto.

> Preberi celoten članek
Pripravljeni na izstrelitevNa olimpijskih igrah v Londonu bo vojska oborožena tudi z zvočnimi napravami

Angleško ministrstvo za obrambo je potrdilo, da bodo v Londonu med letošnjimi olimpijskimi igrami imeli na voljo poseben zvočni oddajnik. Akustično napravo, ki deluje na velike razdalje, lahko uporabijo za posredovanje verbalnih opozoril, naprava pa je sposobna tudi oddajanja zvoka preko praga bolečine.

> Preberi celoten članek
 
Modalna korelacija

 

Nova sekcija: kratke uporabne informacije

Pomembne informacije, spremembe izdelkov, manjši napredki in zanimiva dejstva - različne stvari, s pomočjo katerih boste ostali na tekočem z razvojem, ki se tiče vas.

> Preberi celoten članek
Pripravljeni na izstrelitevVarovanje športnih strelcev - znanost dušilcev

Iz filmov vsi poznamo podolgovate cevi, namenjene utišanju orožja. Najprej kratko pisne, nato slišimo odboj medenine in zločinec že leži na tleh. Kaj pa akustična znanost pravi glede realnosti za temi zahrbtnimi cevmi. Koliko utišajo orožje? Kako lahko z njimi zaščitimo sluh strelcev?

> Preberi celoten članek
 
Modalna korelacija

 

Notranji pass-by in analiza prispevanja zunanjega hrupa

Pass-by testiranje, ki pokaže prispevke hrupa posameznih komponent vozila, je sedaj na voljo skozi Bruel & Kjaerovo najnovejšo tehnologijo: časovna odvisnost prispevka poti zvočnega vira.

> Preberi celoten članek
 
Kako naj bodo slišati električni avtomobili?