Novice in informacije s področja zvoka in vibracij

Julij 2013


Kalibracije v IMS

Da lahko zaupamo rezultatom meritev, mora biti merilna oprema kalibrirana. Preberite zakaj je kalibracija merilne opreme tako nujna, kako se je IMS laboratorij razvijal skozi čas ter kaj vse lahko danes kalibriramo.

> Preberi celoten članek
Kalibracije v IMS


Kako dober merilnik zvoka je iPhone?

V podjetju IMS smo opravili laboratorijske meritve in izmerili karakteristike mikrofona vgrajenega v iPhone. Na podlagi rezultatov smo se odločili razviti aplikacijo za iPhone, ki deluje povsem kot merilnik zvoka z vsemi pomembnimi nastavitvami. Preberite potek meritev in si namestite aplikacijo na svoj iPhone.

> Preberi celoten članek
 
Kako dober merilnik zvoka je iPhone?Zagotavljanje zanesljivosti satelitov z vibracijskim testiranjem

RAL Space laboratorij je potreboval nov vibracijski sistem za testiranje, ki jim je pomagal pri novemu vesoljskemu teleskopu James Webb. Kot pri vseh sodobnih vesoljskih programih, so zahtevali izdelavo po principu “zanesljivo od začetka”.

> Preberi celoten članek
 
Zagotavljanje zanesljivosti satelitov z vibracijskim testiranjem


Ishibashi - največji japonski proizvajalec menjalnikov za vetrne turbine

Podjetje Ishibashi se pri izdelavi menjalnikov za vetrne turbine sooča s precej pogosto težavo - zagotavljati morajo zanesljivost in dolgo delovanje, ki sta ključna za donosnost naložbe njihovih strank.

> Preberi celoten članek
Ishibashi - največji japonski proizvajalec menjalnikov za vetrne turbineDoločanje virov hrupa z 10-kratno prostorsko ločljivostjo

Napredni algoritmi nudijo do 10-krat boljško ločljivost v primerjavi s tradicionalnim "zakasni in seštej" beamformingom. V članku so predstavljena načela, tehnike in primeri.

> Preberi celoten članek
 
Določanje virov hrupa z 10-kratno prostorsko ločljivostjo


Uporabne informacije

Proizvodi, videi in zanimiva dejstva - različni podatki, ki vam omogočajo, da ste seznanjeni in v koraku z najnovejšimi trendi v razvoju rešitev na področju zvoka in vibracij.

> Preberi celoten članek
 
Uporabne informacije