Noise Patrol

Noise Patrol je unikaten sistem za merjenje hrupnosti vozil ter ocenjevanje hrupa, skladno s standardom ISO 5130. Namenjen je predvsem prometnim inšpektorjem, policistom prometnikom, inšpektorjem za hrup na dirkah, proizvajalcem enoslednih in dvoslednih motornih vozil, ter izvajalcem tehničnih pregledov.

Zgornja mejna vrednost hrupa vozil je izmerjena pri določenih vrtljajih med statičnim testom. Tudi pri kasnejših terenskih meritvah se raven hrupa odčita pri vnaprej določenih vrtljajih. Sistem v kombinaciji s pametno napravo olajša in izboljša zanesljivost terenskih meritev.

Opis

Noise Patrol je sistem vse-v-enem, poleg tega pa je nadvse enostaven za uporabo. Namenjen je za avtomatsko merjenje hrupa izpušnih sistemov cestnih vozil v stacionarnih pogojih. Sistem ima integrirano zaznavanje vrtilne frekvence motorja (skladno z 70/157/EGS in ISO 5130). Izdelava in izpis poročila je mogoč na kraju samem.

Noise Patrol je namenjen za:

  • Meritve ravni hrupa avtomobilskih, kamionskih, motociklističnih izpušnih sistemov pri stacionarnih pogojih z integriranim sistemom za meritve števila vrtljajev.
  • Policistom ter preostalim nadzornikom za hrup vozil ter dirkališč.
  • Proizvajalcem vozil, ki izvajajo končne preglede pred odpremo.
  • Primere, ko meritve ni mogoče direktno vezati na število vrtljajev motorja. Vrtilna frekvenca motorja se določa iz akustičnega signala hrupa izpušnih plinov.
  • Meritve vrtilne frekvence motorja prek vmesnika OBD 2, zunanjega vmesnika Tacho (AVL) in induktivnega spone vmesnika.
  • Avtomatizacija poteka meritve, skladno z ISO 5130.

Specifikacije

  • merjenje hrupa izpušnih sistemov motorjev, avtomobilov, tovornjakov in motornih koles pri stacionarnih pogojih z integriranim nadzorom merjenja vrtljajev (RPM),
  • brezkontaktno merjenje števila vrtljajev motorja preko izračuna hitrosti motorja iz akustičnega signala izpušnih plinov,
  • merjenje števila vrtljajev motorja preko vmesnika OBD 2, zunanjega vmesnika Tacho (AVL) ali induktivne sonde,
  • avtomatizacija postopka merjenja, skladno s standardom ISO 5130.

Tehnični podatki

Najem

Brezplačna programska oprema in tehnična podpora

Ob najemu merilne opreme ponujamo brezplačen najem programske opreme in zagotavljamo brezplačno tehnično podporo 24/7/365.

Prednost pri odkupu izposojene opreme

Ob predhodnem dogovoru lahko izposojeno merilno opremo odkupite po ugodnih pogojih.

Kalibracija merilne opreme

Vsa merilna oprema je pred izposojo temeljito preverjena skladno s tehničnimi specifikacijami. Ne glede na to, lahko opremo pred prevzemom kalibriramo in o tem izdamo ustrezen certifikat akreditirane ali sledljive kalibracije. Kalibracija predstavlja dodatne strošek.

Usposabljanje uporabnika

Za dodatno plačilo lahko merilno opremo postavimo na mesto meritve in opravimo potrebno usposabljanje uporabnika.

Pogoji najema

Za izposojo je namenjena omejena količina in izbor merilne opreme in dodatkov. Minimalni čas najema je tri dni. Vse cene navedene ob posameznih izdelkih veljajo za najem na dan, razen, če je navedeno drugače. Za dan se šteje delovni dan, razen, če ni za najem namenoma izbran dela prost dan, praznik ali sobota in nedelj. Mikrofone, pospeškomere in drugo pomožno opremo je mogoče najeti samo skupaj z merilno opremo, razen, če je dogovorjeno drugače. Pred najemom mora biti podpisana pogodba o najemu. Oprema mora biti vrnjena na dogovorjen naslov najkasneje v treh dneh po preteku dogovorjenega roka najema.

Povpraševanje

Povpraševanje Avdiometrija

Meritve v akustiki

Najem opreme

Modeliranje

Naročite kalibracijo

Servis in podpora