IMS MERILNI SISTEMI d.o.o.

Sporočilo
  • EU direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Sprejmite uporabo piškotkov, da vam lahko omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo.

    Več informacij o direktivi

Domov Aktualno Novice Podiranje nebotičnika z manj hrupa in prahu

Podiranje nebotičnika z manj hrupa in prahu

E-pošta natisni PDF

Hotel Asanaka Na spletu je zaokrožil posnetek s Tokia, ki kaže kako nadstropje za nadstropjem po novi ekološki metodi podirajo nebotičnik. Taisei Corporation je japonska družba, ki dela stvari malenkost drugače in bolj ekološko sprejemljivo kot ostali gradbeniki.

Podiranje začnejo znotraj stavbe in odstranijo strukture nadstropje za nadstropjem od vrha do tal s pomočjo žerjava, ki generira energijo in napaja ostale stroje, ki sodelujejo v procesu. Za Tecorep so torej višje stavbe izziv, saj lahko žerjav proizvede več energije in delo tako poteka hitreje kot v nižjih stavbah.

Ko nadstropje popolnoma izpraznijo, odstranijo še začasne stebre, ki držijo nadstropje, tako da od zunaj zgleda, kot da se stavba poseda sama vase. Tecorep s tem, ko reciklirajo vse, kar je reciklirati mogoče, in stroje napajajo s čisto energijo, zmanjšuje emisije za kar 85 %, glede na ostala podobna gradbena podjetja. Zaradi podiranja znotraj stavbe zmanjšajo tudi hrup in vsebnost prašnih delcev v zraku.

Z omenjeno metodo so uspešno podrli Grand Prince Hotel Akasaka v Tokiu, ki je do tedaj veljala za najvišjo stavbo na Japonskem. Za japonski Times je Hideki Ichihara povedal, da je na Japonskem večina stavb višjih od 100 m in jih podrejo po 30 do 40 letih. Hiter izračun pove, da bodo v naslednjih 10 letih podrli okrog 100 stavb, kar zagotovo odpira novo pomembno področje v gradbeništvu - naročila bo imelo tisto podjetje, ki bo zadostilo tako potrebam naročnikov kot tudi ljudi v okolici.