IMS MERILNI SISTEMI d.o.o.

Sporočilo
 • EU direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

  Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Sprejmite uporabo piškotkov, da vam lahko omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo.

  Več informacij o direktivi

Merilniki zvoka

E-pošta natisni PDF
IMS ekskluzivno dobavlja in zagotavlja celovito podporo za merilne instrumente danskega podjetja Bruel & Kjaer. Merilniki zvoka Bruel & Kjaer predstavljajo najvišjo kakovost, zanesljivost, zmogljivost, zadnjo tehnologijo in sodoben design (priznanje za obliko RedDot). Bogata paleta merilnih instrumentov in analizatorjev zvoka pokriva aplikacije od najbolj enostavnega tipa "nameri in izmeri" do merilnega sistema za celovit nadzor hrupa povezanega v mrežo z več kot sto enotami.
 
Zadnji dosežek, tako tehnološki kot oblikovalski, je model 2270 z nekoliko starejšim bratom 2250. Oba sta zasnovana tako, da imata možnost različnih nadgradenj in razširitev za različne namene uporabe. Vse kar je potrebno storiti, je aktivirati že prednameščene programske module (aktivacija je mogoča z nakupom licence ali namestitvijo brezplačnega 30-dnevnega ključa). Takšen koncept omogoča enostavno dodajanje novih funkcij na zahtevo, kot so:
 • Splošno merjenje zvoka s statistično analizo;
 • Navadno in napredno logiranje;
 • Snemanje zvoka (audio v MP3 formatu);
 • Frekvenčna analiza (1/1 in 1/3 oktavni pas);
 • FFT (ozkopasovna) analiza;
 • Odmevni čas;
 • Analiza poudarjenih tonov (CPB in FFT);
 • Odmevni čas in prostorska akustika;
 • Gradbena akustika.
V podjetju IMS se zavedamo, da je odočitev za nakup nove merilne opreme pomemben korak, ki ga nihče ne želi narediti v prazno. Vedno želimo spoznati namen uporabe merilne opreme, zahteve in želje kupca. Na osnovi poznavanja problematike strankam tudi svetujemo najboljšo izbiro in sestavo merilne opreme. Po prejemu opreme ima uporabnik zagotovljeno triurno BREZPLAČNO usposabljanje, ki obsega spoznavanje, razumevanje in pravilno uporabo instrumenta. 
 
V nadaljevanju smo na razpolago za vprašanja in pomoč po telefonu ali elektronski pošti. Za bolj poglobljeno spoznavanje z merjenjem in vrednotenjem hrupa pa so na voljo naprednejši in obnovitveni seminarji o merjenju, vrednotenju in uporabi merilne opreme.
 
Merilnik Tip 2270 je ročni analizator in predstavlja napredno rešitev za merjenje zvoka in vibracij ter analizo in snemanje. Instrument ima vse, kar profesionalec potrebuje za kakovostno meritev zvoka in vibracij. Omogoča sočasno merjenje na dveh kanalih, ima vgrajen LAN in USB vmesnik ter digitalno kamero za dokumentiranje merilnega mesta. Pred zunanjimi vplivi ga varuje zaščita po standardu IP 44.
 
Merilnik Tip 2250 je inovativen ročni analizator zvoka četrte generacije na katerega smo še posebej ponosni. Razvit je bil na temelju obširnih raziskav, ki so pokazale, da mora biti instrument enostaven in varen za uporabo, obenem pa dovolj pameten, da zadosti zahtevam najzahtevnejših uporabnikov.
 
2250 Light je bil razvit posebej za merjenje hrupa na delovnem mestu in  za merjenje glasnosti izdelkov v proizvodnji. Kljub omejitvam v funkcionalnosti izpolnjuje zahteve standardov na narodni in mednarodni ravni.
 
Tip 2260 Investigator je napreden merilnik zvoka s frekvenčno analizo v realnem času. Idealen je za oceno tako okoljskega hrupa, kot tudi hrupa na delovnem mestu. Ponuja možnost dogradnje z modulom za merjenje odmevnega časa, FFT analize, gradbene fizike in zvočne intenzitete. 2260 Observer je možno tovarniško nadgraditi v model 2260 Investigator, če in ko potrebujete več naprednih aplikacij.
 
2238 Mediator ponuja štiri različne programske pakete. Ti omogočajo vse od takojšnjega preverjanja zvočnih ravni na licu mesta do logiranja in frekvenčne analize. Dodajanje funkcionalnosti in zmogljivosti je zelo preprosto, saj je potrebno le iz računalnika prenesti in aktivirati dodatne programske pakete. Mediator ima lahko nameščene vse štiri programske pakete naenkrat.
 
2239 je natančen in enostaven merilnik zvoka za osnovno pridobivanje podatkov o izpostavljenosti hrupu na delovnem mestu ali v bivalnem okolju. Primeren je za objektivno vrednotenje hrupa, ki se širi v ali med stanovanjskimi enotami ali hrupa, ki ga povzročajo različni hišni pripomočki in orodja (vrtne kosilnice, ročni vrtalni stroji, ozvočenja, prireditve ... druge naprave, ki emitirajo hrup).
 
Če delate na področju varstva pri delu in nadzorujete ravni hrupa, potem je tip 2240 Class 1 merilnik zvoka primerna rešitev za vas.
 
Povezano:
 
Primerjava programske opreme
Primerjava programske opreme merilnikov zvoka